Cum creez un folder cu numele „CON”

1

Circula pe net vorba ca nu se poate creea un folder cu numele de „CON”

Sunt multe alte combinatii de 3 litere care nu se poate creea un folder dintre care: AUX, PRN, NUL, COM1, COM2, COM3, COM4, LPT1, LPT2, LPT3

Acesta defapt este un feature apropiat de unix. Driverele DOS sunt accesibilie ca fisiere normale, conceptul de totul-este-un-fisier. CON este echivalentul /dev/tty, NUL este /dev/null, COM# este /dev/ttyS#, LPT# este /dev/lp# si CLOCK$ corespunde lui /dev/rtc (PRN este un alias pentru LPT1, AUX este COM1). Astfel fiecare character device poate fi deschis asa; device’urile de tip block sunt numite de la A: la Z: ; Pseudo-char-devices (drivere are trebuie/trebuiau incarcate ca drivere dar nu sunt character devices, ex: EMM386, HIMEM.SYS,etc) au caractere interzise (gen “*”) pentru a nu fi afisate unui user. In DOS1 (care a introdus CON,NUL,PRN,AUX) nu existu directoare, adica un fisier nu stia ca este intr-un folder:). Pentru backward compatible aceste character devices trebuie sa existe in fiecare folder.

btw: Un character device driver transfera date direct spre (si de la) un user la un process.

Cam asa sta treaba, iar daca tineti neaparat sa faceti un folder cu numele de mai sus procedati in felul urmator:

1: run->cmd
2: md .c:con
Pentru a sterge acest director, folositi rd .c:con (altfel nu va merge).

Alta ciudatenie. Pentru cei dintre voi care folositi Windows,incercati asta: 1)Deschideti un fisier gol Notepad 2)Tastati „Bush hid the facts” (fara ghirimele) 3)Salvati-l ca orice doriti 4)Inchideti-l si redeschideti-l Ati observat?

Ciudatenie Microsoft Word. Deschideti Microsoft Word si tastati =rand(200,99) Apoi apasati Enter si vedeti magia!

1 thought on “Cum creez un folder cu numele „CON”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image