Considerat de multi drept masina care a facut senzatie anul trecut la Salonul auto de la Frankfurt, conceptul BMW Vision revine, de aceasta data sub forma unei randari ce infatiseaza un model de productie ce are la baza caroseria conceptului.
Asa cum am vazut si la randarile precedente, la designul conceptului au intervenit cateva schimbari. Usile uimitoare din sticla au fost inlocuite de usi normale din moment ce reglementarile din industrie sunt stricte cand vine vorba de siguranta pasagerilor.
BMW Vision Concept reprezinta in sine implementarea filosofiei EfficientDynamics. Trenul de rulare hibrid permite dezvoltarea unei viteze maxime limitate electronic la 250 km/h, si acceleratia de la 0 la 100 km/h in 4,8 secunde.
Puterea si performanta sunt posibile datorita combinatiei dintre un motor turbodiesel de 1.5 litri si trei cilindri si unul electric pe fiecare axa. Combinatia inteligenta a acestora, impreuna cu managementul energiei, controlat foarte precis, maresc atat performanta dinamica, cat si eficienta masinii. Puterea totala livrata de sistem este de 356 CP, iar cuplul maxim de 800 Nm.
Din punct de vedere al designului, sasiul si suspensia lui BMW Vision EfficientDynamics sunt realizate in intregime din aluminiu; plafonul si panourile de exterior ale usilor sunt realizate aproape in intregime dintr-un geam special care se inchide la culoare automat in functie de lumina proiectata pe masina. Masurand 460 cm lungime, 190 cm latime si 124 cm inaltime, acest concept unic ofera spatiu generos pentru pana la patru pasageri si bagajele lor. Datorita strategiei de a utiliza materiale de constructie usoare, greutatea proprie este de 1395 kg.
Desi acest lucru nu a fost confirmat oficial, se zvoneste ca BMW Vision EfficientDynamics va avea si o versiune de productie si ca testele continua intr-o unitate BMW din Franta, cu usile inchise. Un grup de jurnalisti va fi invitat in aceasta vara sa analizeze si sa conduca acest concept inovativ. (sursa: www.bmwblog.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image