Covor de flori in centrul Bruxellesului. Mii de localnici si de turisti s-au adunat in capitala belgiana pentru a vedea ornamentul de 1800 de metri patrati.

bruxelles
Piata mare din Bruxelles a devenit cea mai mare atractie din capitala belgiana. Asta pentru ca 120 de florari au decorat-o cu peste 650.000 de dalii si begonii, asezate pe pavajul din centrul orasului. Oamenii au lucrat neintrerupt pentru ca totul trebuia sa fie gata pentru a fi prezentat turistilor. 

„Sa lucrezi la covorul de flori toata ziua nu este foarte usor dar noua ne place. Este un sentiment de apartenenta pentru ca sunt aici florari din mai multe regiuni si foarte multi tineri. E neplacut pentru ca mai ploua din cand in cand, asa ca trebuie sa muncim mai mult ca sa terminam la timp.”, spun florarii.

Cei 120 de florari au primit un model si, pe baza lui, au trebuit sa aseze plantele multicolore. Tema de anul acesta este „Europa”, iar covorul are dimensiunea de 1800 de metri patrati. 

Totul costa 150.000 de euro. Proiectul are loc in august, la fiecare doi ani si este finantat partial din vanzarea de bilete. Asta pentru ca florile se vad cel mai bine de la balconul primariei din Bruxelles, unde se poate intra contra sumeid e trei euro. 

Traditia belgiana a covoarelor de flori dateaza din 1971. Imensul covor de flori din Grand Place a devenit una dintre cele mai importante atractii turistice ale capitalei belgiene. (antena1.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image