Ceea ce-şi doreau milioane de fani, o continuare a peliculei 3D “Avatar”, e la un pas de a deveni realitate. Regizorul James Cameron a anunţat că va începe filmările în curând, în celebra Groapă a Marianelor (cel mai adânc punct de pe planetă), din Oceanul Pacific, care are o adâncime de 11 kilometri.
James Cameron a închiriat recent un submarin, Trieste, singurul care a reuşit să ajungă la 10.000 de metri sub nivelul mării. Acesta va fi dotat acum cu echipamente de ultimă generaţie pentru a filma sub apă. Motivul? Regizorul american începe filmările la “Avatar 2”, în care acţiunea se petrece în oceanele de pe frumoasa planetă Pandora.
Expediţia lui Cameron e o provocare, deoarece, dacă va reuşi să ajungă la adâncimea de 11 km, ar trebui să îndure o presiune de câteva zeci de ori mai mare decât la suprafaţă, acest lucru putându-i fi fatal (geamurile submarinului se pot sparge şi regizorul ar muri pe loc, strâns ca într-o menghină).
Buget de 350 milioane de dolari
Dacă pentru primul Avatar a cheltuit 240 de milioane de dolari, acum, Cameron vrea să-şi bată propriul record pentru cel mai mare buget investit vreodată, scoţând din conturile casei de producţie 20th Century Fox nu mai puţin de 350 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image