Atletico Madrid – Athletic Bilbao live online! Vezi meciul pe internet…finala Europa League

0

In aceasta seara este finala Europa League, asa ca la ora 21:15 in direct pe PRO TV sau online pe voyo.ro puteti urmari in direct meciul care a facut atatea furori in Romania, asta pentru ca se joaca pe National Arena unde vor fi peste 50.000 de sustinatori ai echipelor Spaniole.

Meciul il puteti urmari si din scriptul de mai jos.

Aflati totul despre finala, sursa: Jurnalul

Astăzi, începând cu ora 21:45, va avea loc finala UEFA Europa League pe Arena Naţională din Bucureşti. Capitala freamăta de fani, 30.000 de suporteri ai celor două echipe care vor juca finala, Athletic Bilbao şi Atletico Madrid, începând deja petrecerea pe străzile cetăţii.

Astfel, Capitala trece printr-o serie de schimbari : masuri de securitate sporite, trasee auto modificate şi linii speciale pentru transportul în comun.

Şi pentru că marea finală este cel mai important eveniment sportiv al ultimilor 20 de ani din România, Primăria Capitalei şi Federaţia Română de Fotbal au stabilit cum îi preiau pe suporterii spanioli veniţi în România să susţină echipele favorite, unde îi duc, cum îi distrează şi cum îi ajută să se descurce într-o ţară în care, probabil, cei mai mulţi dintre ei nu au ajuns până acum.

Zone amenajate special pentru fani, voluntari vorbitori de spaniolă şi engleză care ajută suporterii, transport, restricţii de trafic, asistenţă medicală, măsuri de ordine şi siguranţă, prevenirea furturilor, rezolvarea rapidă a sesizărilor, curăţenie pe străzi, totul a fost stabilit, spun autorităţile, care sunt deja „la start” şi aşteaptă ziua marii finale pentru a vedea spectacol fotbalistic.

Cum este asigurat transportul suporterilor

O alta masura vizeaza crearea a 45 de curse si trasee speciale RATB de la aeroport catre zonele pentru fani: Piata Constitutiei si Piate George Enescu ori Arena Nationala.

Astfel, liniile speciale vor functiona, miercuri, dupa un program special , la un interval de 5-7 minute.

Două „FAN ZONE-uri”:

1. în Piaţa George Enescu (care va funcţiona în data de 09 mai de la ora 08:00 la ora 20:00), cu restricţionarea traficului rutier pe str. C.A. Rosetti între Calea Victoriei şi bd. Nicolae Bălcescu, pe str. Franklin între Calea Victoriei şi bd. Magheru, pe str. Nicolae Golescu între str. George Enescu şi str. C.A. Rosetti.

Rută ocolitoare:
– Calea Victoriei – str. Dem I. Dobrescu – bd. N. Bălcescu;
– bd. N. Bălcescu – bd. Gheorghe Magheru – Piaţa Romană.

2. în Piaţa Constituţiei (care va funcţiona în perioada 09 mai ora 08:00 – 10 mai ora 02:00), cu restricţionarea traficului rutier pe bd. Unirii, între bd. I.C. Brătianu şi bd. Libertăţii, precum şi pe bretelele din Piaţa Constituţiei (partea dinspre Ministerul de Finanţe şi Parchetul General) către bd. Unirii.

Rute ocolitoare:
– bd. Unirii – Piaţa Unirii – Splaiul Independenţei – bd. Naţiunile Unite – str. Izvor sau bd. Libertăţii;
– Calea 13 Septembrie – bd. Libertăţii – Rond Coşbuc – bd. Regina Maria – bd. Unirii.

Imediat dupa ce meciul se va termina, autobuzele vor pleca de la cele doua intrari destinate suporterilor de la Arena Nationala. Plecarea autobuzelor spre aeroport se va face esalonat, in functie de ora decolarii curselor charter cu care suporterii se vor intoarce in Spania in cursul noptii de 9/10 mai 2012.

Totodata, Metrorex va prelugi programul de circulatie a trenurilor pana la ora 2:00, pentru a asigura transportul suporterilor, iar in caz de necesitate si-ar putea prelungi programul si dupa aceasta ora.

Cum ajung fanii la meci

Cei care au reusit sa puna mana pe un bilet la marele meci, dar si cei care locuiesc in zona trebuie sa stie ca accesul in incinta Arenei Nationale, la finala Europa League, se va face pietonal prin Bd. Basarabia, Str. Maior Coravu si Bd. Pierre de Coubertin, pe baza biletului de acces sau a acreditarii de presa.

Pentru cei care vin la meci cu masina, intrarea se va face prin Str. Maior Coravu, cu biletul insotit de talonul de acces.

Finala Europa League: Statiile de metrou vor avea nume de fotbalisti

Cei care vin la meci cu metroul nu ar trebui sa se sperie ca se afla pe magistrala gresita, chiar daca metroul va opri in statii precum Gica Hagi sau Rica Raducanu. Cateva statii de metrou isi vor schimba denumirile, dupa cum urmeaza: Piata Victoriei va deveni Nicolae Dobrin, Stefan cel Mare va deveni Ion Pircalab, Obor – Gica Hagi, Piata Iancului – Fernando Llorente, Piata Muncii – Radamel Falcao si Dristor – Rica Raducanu.

Masuri de securitate sporite

Evenimentul sportiv al anului va fi pazit de o adevarata armata. Masurile de siguranta sunt atat de mari si pentru ca printul Felipe va fi prezent la finala Europa League. Astfel ca, pe durata meciului, vor fi angrenati 2.900 de politisti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri si 100 de politisti de frontiera.

De asemenea, suporterii vor fi monitorizati cu 90 de camere video pe toate strazile care duc spre „Arena Nationala” (31 de intersectii).

Totodata, va fi interzisa comercializarea bauturilor alcoolice si orice forma de comert stradal in incinta „Arenei Nationale”, pe Bulevardul Basarabia, strada Maior Coravu, Vatra Luminoasa, Bulevardul Pierre de Coubertin si pe arterele adiacente.

Elevii bucuresteni, liberi în ziua finalei Europa League

Pentru a evita eventualele conflicte intre elevii bucuresteni si grupurile de supoteri, scolile din Capitala vor fi inchise in ziua marii finale.

Asistenta medicala speciala

In stadion exista 6 cabinete medicale, semnalizate in limbile spaniola, engleza si romana, dotate cu personal medical de specialitate, echipamente si medicamente conform cerintelor UEFA si normelor nationale.

O parte din asistente si medici sunt vorbitori de limba spaniola. Pentru coordonarea asistentei medicale, au fost infiintate doua puncte de comanda interconectate, unul in interiorul si celalalt in exteriorul stadionului.

In noaptea meciului, spitalele Floreasca, Elias, Spitalul Universitar si Spitalul de Oftalmologie, Spitalul Sf. Pantelimon si Spitalul de chirurgie oro-maxilo-faciala „Prof. Dr Dan Theodorescu” vor fi pregatite pentru eventuale urgente medicale.

Camere de depozitare si obiecte interzise

Suporterii nu au voie sa intre pe stadion cu aparate foto profesionale, laptop-uti, tablete, casti moto, parfumuri, spray-uri, trepiede, genti, rucsacuri, valize, briceaguri, tirbusoane, umbrele si alte obiecte contondente.

Daca totusi fanii vor avea asupra lor obiecte interzise pe stadion, acestea vor putea fi depozitate la una dintre garderobele de la cele trei intrari in stadion, dupa cum urmeaza: doua garderobe la poarta de intrare dinspre Bd. Basarabia, doua la poarta de intrare dinspre Str. Pierre de Coubertin si una la poarta de intrare dinspre Str. Maior Coravu.

Controlul corporal al publicului la intrarea in stadion, accesul publicului prin turnicheti, paza vestiarelor si protectia arbitrilor, indrumarea si supravegherea publicului in stadion se realizeaza cu agenti ai societatii de paza si protectie contractata de organizator.

Restrictii de circulatie

Miercuri, restrictiile de circulatie vor fi impuse incepand cu ora 8:00. In intervalul miercuri, ora 09:00 – joi, ora 04:00, traficul rutier va fi restrictionat pe bd. Basarabia intre Piata Hurmuzachi si bd. Chisinau, precum si pe strazile laterale care intersecteaza artera respectiva sau acces la stadion.

De asemenea, se interzice oprirea, stationarea si parcarea, in perioada 08 mai ora 20:00 – 10 mai ora 06:00, pe urmatoarele artere rutiere din zona stadionului ori a celor doua Fan Zone-urilor.

Finala competiţiei Europa League aduce restricţii de circulaţie în Capitală. Vezi pe unde nu poţi circula şi care sunt rutele ocolitoare

Autoritatile rutiere cer soferilor sa evite sa circule in perimetrul adiacent stadionului Arena Nationala, iar spectatorilor sa opteze pentru mijloacele de transport in comun, renuntand la deplasarea cu autovehiculele personale.

De asemenea, Brigada Rutiera solicita conducatorilor auto sa opreasca cat mai departe de arena sportiva, numai in acele locuri special amenajate, sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera care dirijeaza traficul si sa reduca viteza atunci cand trec pe langa grupurile de suporteri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image