Totul Despre Asigurarea Obligatorie la Masini

0

Calculeaza asigurarea autovehiculului tau si primest 10 % discount din partea eMag.ro

Tot mai multi soferi s-au plans de tarifele majorate la asigurarile RCA. Anul acesta, au fost cazuri in care conducatorii auto au trebuit sa scoata din buzunar si cu 30% mai mult pentru o polita de raspundere civila auto. Cel mai mult au avut de suferit tinerii , care in ciuda faptului ca nu au avut evenimente rutiere neplacute s-au vazut nevoiti sa plateasca si 600 RON pe 6 luni.

Am facut si noi un calcul si am vazut ca de exemplu pentru o masina de 2000 cmc unui tanar de pana in 21 de ani i se cere aproximativ 700 RON pe o perioada de jumatate de an,conform site-ului RCA Ieftin. In cazul in care exista un anumit istoric favorabil in Sistemul Bonus-Malus, pretul poate sa suporte o scadere usoara. Dar acelasi tanar platea cu aproximatie 300 RON pe aceeasi perioada, anul trecut.


Cu toate acestea , RCA-ul este obligatoriu si se incheie pentru masinile inmatriculate pe o perioada de 6 respectiv 12 luni. Cei care uita sau refuza sa plateasca asigurarea rca si doreste sa circule pe drumurile publice, risca pe langa amenda , ridicarea talonului masinii si a placutelor cu numerele de inmatriculare. Acestea vor fi restituite abia in momentul in care soferul va face dovada existentei politei RCA.

Situatia se complica in momentul in care acesta se face vinovat de producerea unui accident. Vinovatul va trebui sa plateasca despagubiri materiale si corporale acolo unde este cazul.
In cazul in care doriti sa iesiti din tara asigurati-va ca aveti Cartea Verde valabila pe teritoriul pe care doriti sa il vizitati si in tarile prin care urmeaza sa treceti.Este bine de stiut ca nu toti asiguratorii ofera Cartea Verde pe toate tarile , de aceea este important sa va interesati dinainte.

Asigurarile RCA pot fi incheiate atat la asiguratori cat si la firmele de brokeraj, unde aveti posibilitatea compararii tarifelor si alegerii variantei optime pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image