Prin luna august al acestui an, cei de la Samsung au lansat Samsung Galaxy Chat B5330, un smartphone qwerty low-cost, echipat cu sistemul de operare Android 4 (Ice Cream Sandwich). Acest telefon se adreseaza in principal tinerilor impatimiti de mesaje si care vor sa tina tot timpul legatura cu prietenii lor prin intermediul retelelor de socializare.

Tasatatura qwerty folositoare pentru cei care detesta tastele digitale

Galaxy Chat are un design placut, vine cu o carcasa eleganta, dar din pacate capacul din spate e cam lucios si atrage multe amprente. Dimensiunile sale sunt 118,9 x 59,3 x 11,7 mm si masoara doar 112 g. Tastatura qwerty se afla pozitionata sub display si poate fi extrem de utila in cazul in care vreti sa scrieti repede anumite mesaje. Totusi, butoanele sunt destul de alaturate si de mici, fara spatii intre ele, astfel ca daca veti incerca sa scrieti texte mai lungi veti constata ca de la un moment dat obositi.

Lipsuri la capitolul display

Ecranul nu e extraordinar. Are o dimensiune de 3 inci – destul pentru un qwerty dar din pacate nu e Super AMOLED ci doar TFT, cu 256 k culori. Rezolutia e de 240 x 320 pixeli, densitatea pixelilor fiind de 133 ppi.

Procesor decent, aplicatii standard

In ceea ce priveste partea hardware, Samsung B5330 sta destul de bine. Procesorul e unul single core de 850 MHz, dar sincer ar fi mers unul dual core – totusi la banii acestia nu putem avea pretentii prea mari. Memoria interna e de 4 GB iar daca vreti mai mult spatiu de stocare puteti opta pentru un card micro SD. De asemenea, telefonul dispune si de senzor de proximitate, Accelerometru si Compass. Partea buna e ca acest smartphone vine cu Android Ice Cream Sandwich, ce poate fi upgradat la Jelly Bean. La partea de aplicatii gasim Document viewer, Google Search, Maps, Gmail, YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa integration, Image/video editor, Predictive text input, etc.

Camera foto modesta

Camera foto e din pacate destul de slaba. Telefonul dispune doar de o camera principala, asa ca va puteti lua adio de la apelurile video. Avand o rezolutie de 2 MP, pozele nu vor fi clare doar decat veti beneficia de lumina suficienta si asta pentru ca nu veti avea la dispozitie nici macar blit. Rezolutia e de 1600 x 1200 pixeli in modul foto si VGA in filmare.

Autonomie buna

Bateria este standard, Li-Ion de 1200 mAh, ce permite o autonomie de 520 ore in stand by si 14 ore si 40 minute in convorbiri. La capitolul conectivitate remarcam un port microUSB v2.0, Wi-Fi 802.11, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v3.0, GPRS, EDGE si o mufa jack de 3,5 mm.

Concluzii

Samsung Galaxy Chat este un smartphone qwerty low-budget asa ca nu trebuie sa aveti mari asteptari de la acest telefon. E ideal pentru mesaje, Messenger, Facebook, Twitter, Internet si cam atat. Are un pret redus de achizitie – acesta reprezentand totodata si cel mai mare atuu al sau. Plus ca Ice Cream Sandwich ii ofera un aer de prospetime si il face sa arate precum un smartphone modern.

4 thoughts on “Review Samsung Galaxy Chat B5330

  1. Am achizitionat acest telefon recent si am o oarecare problema cu Browserul – practic nu se conecteaza la internet. Trebuie cumva setari speciale? Mentionez ca am internetul activat pe cartela.

  2. si eu am achizitionat acest telefon si este f bun,singurul lucru care ma deranjeaza este ca trebuie sa am mare grija cu el sa nu il scap ca daca se intampla asta s-a spart ecranul,dar in rest sunt multumita de el ….camera nu e de 8 mega pixeli dar sunt multumita ca macar pe aia 2-3 ii am….nu l-am cumparat ca era ieftin ,l-am cumparat ca mi-a placut ca aspect si calitate.cui nu ii convine sa nu-l cumpere:$:))asa ca fratilor,,,nu mai comentati, desigur parerile nu se discuta!!!!!!!!puuuuup:** mai vb

  3. Aş vrea sa-mi spună și mie cineva care are aceste telefon de ce nu aud bine la căștile de Nokia pe care le pun numai după ce țin apăsat butonul de la căști. Culmea, chiar imediat ce l-am primit au mai mers, iar acum nu stiu ce setari am facut că nu se mai aude. Dacă știe cineva de vreo setare sau alta șmecherie ca să-mi meargă căștile aş fi recunoscător dacă ar posta aici.
    În rest, sunt multumit de telefon. E chiar mai bun decât mă aşteptam

  4. salut..acest telefon este foarte bun..mi-l place..in legatura cu castile de nokia..si eu am probat si nu merg pentruca sunt slabe pentru Samsung…trebuie casti de la samsung …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image