Sfaturi pentru gravide: Sarcina pe saptamani si nastere prin cezariana!

0

In aceasta seara o sa vorbim despre un subiect pe cat se poate de feminin, dedicat in exclusivitate viitoarelor mamici, mai pe scurt o sa dezbatem cateva subiecte foarte interesante cum ar fi: sarcina pe saptamani si cum decurge o nastere prin cezariana.

1. Sarcina pe saptamani – in primele saptamani trebuie sa precizam ca sunt cateva stari prin care persoanele de sex feminin trec:

  • stari de oboseala si dureri de cap; 
  • urinari frecvente, oboseala
  • absenta ciclului menstrual; 
  • stari de greata si rau matinal; 
  • dureri la nivelul sanilor;
Prin saptamana a 7-a deja bebelusul masoara 4,5-6 mm din crestetul capului pana la fundulet si aproape dubla catre inceputul saptamanii a opta

Prin saptamana a 15-a gravidele au periode de o excesiva salivare, urinare frecventa, sau au nasul infundat iar sistemul imunitar este foarte slabit.

In saptamana a 23-a bebelusul deja este un mic fotbalist in burtica pentru ca el masoara 22-23 de cm si are aproximativ 500 de grame.

Prin saptamana 30 deja bebelusul cantareste 1,5 kg si deja reactioneaza la vocea tare a mamei asa ca este indicat sa vorbesti cat mai in soapta.

In saptamana 40 bebelusul masoara acum 36-38 cm din crestetul capului pana la fundulet si are un total 3400-3800 de grame.

2. Nastere prin cezariana – este o procedura chirurgicala prin care copilul se naste in urma inciziei abdomenului si apoi a uterului. In trecut, femeile care apelau la aceasta procedura mureau, acum cand tehnologia a avansat riscul mortii a scazut undeva la 2% fiind mult mai mare decat in cazul nasterii vaginale.

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul sfaturi-mamici.ro ! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image