Atunci cand este vorba de un calculator nou in casa, multi aleg sa mearga pe varianta unui calculator nou din magazin fata de un calculator second hand. Beneficiile unui calculator nou pot fi foarte tentante insa pretul este pe masura. Primesti o garantie pe o perioada mai mare fara de atunci cand cumperi un calculator second hand si primesti siguranta ca toate piesele sunt originale si fac parte dintr-un set.

Cumparand un calculator second hand primim o garantie pe o perioada mai redusa, calculatorul de multe ori este format din mai multe parti componente de la diverse firme si poate nu o sa ofere performanata asteptata, dar cu siguranta este mai mult decat suficient pentru bani la care il puteti gasi. Daca pe un calculator nou ajungeti sa dati undeva pe la 800 sau 1.000 de lei, intr-un second de calculatoare gasiti undeva la 300 de lei un calculator care promite aceleasi performante si are chiar si un monitor la pachet cu unitatea pc. Diferenta dintre un calculator second hand si unul nou este doar de prefata atunci cand stii ca acel pc second hand pe care il cumperi chiar are un randament de invidiat si nu este predispus sa sa strice foarte repede pe plan fizic al componentelor.

Un lucru important este atunci cand cumparati un calculator sa reinstalati sistemul de operare. Daca atunci cand luati unul nou hardul este formatat si gata pregatit pentru instalarea unui nou windows, la un calculator second hand puteti gasi un hard nu chiar liber. Chiar daca este liber sau nu cel mai bine este sa il formatati dumneavoastra iar dupa aceea sa instalati un windows care se potriveste cel mai bine cu configuratia calculatorului respectiv.

Diferentele de aspect la un calculator second fata de unul nou sunt foarte mari dar aceastea conteaza in utine cazuri. Exista de asemenea depozitul de calculatoare second hand unde putem alege o unitate pc ieftine, cu transport gratuit in toata romania.

Ceea ce evidentiaza in special acest aspect al pc-ului este faptul ca el nu a suferit lovituri sau bruscari si toate  omponentele lui sunt in stare foarte buna si nu sunt predispuse sa se strice repede.

Atunci cand cumparati dintr-un magazin online de calculatoare trebuie sa fiti atenti si sa intrebati daca o sa  btineti si o garantie si pe ce perioada iar cel mai important lucru sa intrebati ce sa NU faceti ca sa pastrati garantia. Acesta este un dezavantaj fata de un calculator nou dar atunci cand pretul difera cu cateva milioane bune merita fiecare risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image