Cum putem remedia singuri micile defecte ale frigiderelor?

0

Frigiderul este, probabil, cel mai important lucru din casa d-voastra. Spre deosebire de aragaz, masina de spalat si televizoare acesta ruleaza in mod constant 24 de ore pe zi. Luand in considerare acest lucru, este destul de remarcabil cat de rar se strica.

Cu toate acestea problemele apar si in cazul frigiderelor care au nevoie de atentie imediata
Desi pentru probleme de motor si bobina cel mai bine este sa contactatm un expert, exista multe reparații de baza, mai ales externe, pe care le puteți face cu usurința singuri . Cel mai bun sfat pentru a evita problemele legate de defectarea frigiderului este preventia.

1.Primul pas, si acest lucru este valabil pentru toate frigiderele, este de a menține in mod corespunzator temperatura, astfel incat sa nu ne trezim cu o cutie plina de alimente stricate.

2.Incercați sa nu tineti usa frigiderului mai mult decat este necesar. Frigiderul funcționeaza pe baza unui lichid de racire (Freon) care trece prin bobine, si care raceste aerul din interiorul acesteia. Daca permiteți ca aerul sa iasa inseamna mai mult de lucru pentru bobine , pentru compresorul care conduce fluidul dar si pentru motor.
3.Curațați bobinele cel puțin o data pe an. Daca aveți un model de side-by-side, se poate solicita curațarea de doua ori pe an. Curațarea acestor bobine implica o procedura destul de simpla: deconectați unitatea, si mutați-l, astfel incat spatele sa fie expus. Scoateți panoul de acoperire iar cu o carpa curatati praful sau resturile care s-au acumulat. Aveți grija sa nu indoiți bobinle deoarece acest lucru ar putea cauza probleme mult mai grave. Pune panoul din spate, glisați frigider la loc si conectați-l la curent.

3. Daca frigiderului ii este greu sa mentina temperatura corespunzatoare inseamna ca exista o problema care de cele mai multe ori are legarura cu garnitura. Garnitura este banda de cauciuc care etanseaza usa si restul unitații. Fisuri, rupturi sau zone prea rigide poate provoca aerul rece sa iasa. Dac aobservați o problema cu garniture dumneavoastra puteți achiziționa una specifica modelului dumneavoastra de frigider. Montați garnitura pe baza instrucțiunile care vin cu ea, sau contactati un expert in reparatii frigidere.
4.Reparați comutatorul ! Acesta este butonul mic care controleaza lumina. In cazul in care usa este inchisa ea apasa butonul si lumina se stinge. Un comutator defect poate duce la o lumina care nu se stinge. Pentru a verifica daca comutatorul functioneaza pur si simplu apasați butonul in timp ce usa este deschisa. In cazul in care lumina nu se stinge incercați sacurațați comutatorul si sainlaturati orice praf sau alt material construit in jurul ei. In cazul in care comutatorul inca nu funcționeaza corect, poate fi necesar sa cumparati unul nou. Instalarea unui comutator este simplu; doar urmați instrucțiunile care vin in pachet.

Daca intampinati probleme serioase cu frigiderul dumneavoastra este indicat sa apelati la un service de reparatii frigidere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image