Intotdeauna mi-a placut sa urmaresc filme cu samurai unde am putut vedea luptatori care sunt in slujba regilor Japoniei pe care ii aparau cu pretul vietii lor. Ei sunt considerati luptatori legendari care erau imbracati in armuri si purtau la ei sabii infricosatoare. Ei erau aparati de lege si aveau putere asupra oricui afara de rege, incat daca vroiau sa ia viata unui taran o putea face fara sa i se ceara socoteala. 
Acesti samurai erau pregatiti sa lupte pentru apararea regelui in slujba caruia erau fiind instruiti sa foloseasca o sabie pe care sa o manuiasca cu dibacie ca niciun dusman sa nu le stea in cale. Printre samurai erau si foarte multe femei care la randul lor aveau capacitatea sa faca fata diferitelor atacuri inamice. Luptele pe care acestia le practicau faceau parte din artele martiale care se practica si astazi ca forme de antreament pentru prezentari artistice, pentru ca manuirea sabiei de catre un samurai era intradevar o arta. Samuraii faceau parte dintr-o clasa sociala aparte care nu avea un numar deloc de nesemnificativ. 
Soldatii samurai au purtat la ei diferite arme, mai intai au purtat o sabie mai simpla iar in ultima faza au purtat sabia katana care este si ramane cea mai cunoscuta arma purtata de samurai.
Samuraii nu erau niste simpli soldati ci aveau un grad inalt de educatie considerat foarte important daca faceau parte din armata regala. Chiar daca se crede despre ei ca erau foarte impunatori ca si statura, nu era deloc asa, fiind chiar foarte mici de statura, insa armura si intregul lor echipament le dadea aceasta postura. In cazul in care unul din samurai incalca vreo regula sau era prins de un inamic era obligat sa isi face seppuku pentru a-si pastra onoarea.   
Samuraii aveau statutul de luptatori medievali si erau modelul suprem al desavarsirii japoneze. Inca de mici, copii samurailor purtau la ei o sabie de lemn ca sa deprinda de mici manuirea sabiei cat si calaritul si trasul cu arcul. 
Sunt foarte multe filme artistice care prezinta foarte frumos viata unui samurai, de asemeni sunt si foarte multe carti care desacriu artistic intamplari, evenimente si o parte din istoria samurailor care merita citite si studiate daca sunteti unii din cei mai pasionati ai istoriei Japoniei. De asemeni sunt si foarte multe serii animate in care copiii pot afla cateva lucruri despre un samurai intr-o maniera potrivita si pe intelesul lor. 
Cu samuraii va puteti intalni si in foarte multe jocuri online unde aveti oportunitatea sa va jucati cu diferite personaje sau sa participati la lupte intre samurai pentru a incerca sa fiti cei mai buni ca sa adunati puncte cat mai multe.
Prin aceste jocuri iti vei dezvolta unele abilitati ca sa iti ajuti personajele sa infrunte situatiile limita la care sunt implicate pentru a reusi sa castige lupta. Unul din jocurile preferate este Codul Samurai unde il aveti in centrul atentiei pe Samurai Jack, personajul animat pe care il veti ajuta sa faca fata cu bine in lupta cu intunacatul Aku.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image