Tocmai ati descoperit ca displayul televizorului este fisurat si va intrebati daca se poate repara sau inlocui la un service de televizoare. Ei bine, in cele mai multe cazuri se poate inlocui. Intrebarea se pune, daca din punct de vedere economic merita reparat. Acest lucru depinde de situatia dumneavoastra. Este o realitate faptul ca preturile televizoarelor au scazut foarte mult in ultimii ani. Deci, daca televizorul dumneavoastra este foarte vechi, s-ar putea sa doriti sa-l inlocuiti cu un model mai nou in loc sa-l reparati. Dar daca nu este foarte vechi, e posibil sa inlocuiti displayul la un pret rezonabil la un service de televizoare.

Indiferent de ce s-a intamplat – poate copilul a aruncat cu un obiect in el sau a cazut de pe peretele unde era montat – televizorul ar putea fi reparat, cu conditia sa se gaseasca piese de schimb pentru modelul respectiv.

Cum va dati seama daca displayul este crapat/ spart?

Acest lucru poate fi evident, dar in unele cazuri este mai greu sa-ti dai seama. Pentru a diagnostica problema, cel mai bine este sa ascultati si sa vedeti ce se intampla atunci cand porniti televizorul. Simptomele pot varia in functie de tipul de panou si de gravitatea defectului fizic asupra ecranului. Daca aveti un televizor LCD sau LED, veti putea observa o zona de linii ortogonale multicolore deranjante in jurul locului unde s-a produs impactul. In rest, imaginea pe ecranupoate fi in regula sau difuza sau poate aparea o zona complet neagra.

Pe de alta parte, panourile de afisare ale plasmei au un aspect diferit. Unele vor parea ca functioneaza bine chiar daca sunt fisurate. Altele nu se vor mai afisa corect imaginea. Unele televizoare vor produce un zgomot puternic, iar altele nu vor porni deloc.

Se mai repara un televizor spart?

Un tv care are displayul spart nu se mai poate repara. Poate doar sa fie inlocuit. Acest lucru este valabil indiferent daca vorbim despre un LCD, LED sau despre o plasma. Din fericire, displayurile de inlocuire pot fi comandate usor, in functie de marca si de model.

Displayul televizorului se poate fisura singur?

Da, este posibil ca unele displayuri de televizoare sa crape fara ca o forta externa sa pune presiune asupra lor. Daca un televizor nu are fisuri sau zgarieturi la exterior, nu inseamna neaparat ca problema porneste de la un defect intern. Adevarul este ca suprafata exterioara de protectie a ecranului este realizata dintr-un material rezistent la zgarieturi. Va rezista la un impact usor fara sa se zgaraie. Cu toate acestea, straturile de sub suprafata ecranului sunt foarte fragile.

In general, defectiunile de acest gen, rezultate in urma impactului fizic nu sunt acoperite de garantie. Adresati-va unui service de televizoare pentru a afla exact cat v-ar costa inlocuirea displayului spart.

14 thoughts on “Reparatii televizoare cu ecran spart

  1. Bună seara cit mare costa să schimb display la Toshiba cu ecran de 43″?are doar fisuri in in rest imaginea este?

  2. Bună ziua cît ma costa un display pentru un televizor samsung smart 4k uhd cu diagonala de 1m model UE40NU7182U

  3. Salut! Un numar de telefon pentru a schimba un display la un Televizor LED Xiaomi 109 cm (43″) L43M5-5ARU, Ultra HD 4K, Smart TV, WiFi. Mi l-a trantit pisica si s-a spart displayul. Am crezut ca fac infarct.

  4. Buna dimineata, cit m-ar costa inlocuirea displeiul la un televizor de 80 cm,LG32LK6100PLB,i-l am de vre-o 3 ani si a iesit di garantie,mulțumesc, o zi faina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image