Exista gospodine care nu considera ca o masina de spalat vase reprezinta un echipament de bucatarie necesar, dar daca vor utiliza un astfel de aparat isi vor da seama ca le este de mare ajutor. In primul rand le protejeaza mainile de actiunea nociva a detergentului de spalat vase, care poate provoca uscarea sau chiar iritarea pielii. In al doilea rand vor face economie de timp si bani, pentru ca nu vor mai fi nevoite sa isi petreaca cel putin un sfert de ora cu spalatul vaselor si vor consuma mai putina apa si mai putina energie electrica, deoarece o centrala termica ajunge sa consuma mai multa energie pentru a va incalzi apa decat o masina de spalat vase. In continuare o sa va prezint care sunt caracteristicile pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand v-ati hotarat sa va cumparati o masina de spalat vase sau alte echipamente horeca.

Masinile de spalat vase din ziua de astazi sunt extrem de silentioase si mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie electrica decat modele mai vechi, deoarece folosesc mai putini kilowati-ora pe ciclul de spalare, necesita mai putina apa si sunt prevazute cu optiune de uscare cu aer si nu cu caldura cum erau in trecut. Pentru a reduce si mai mult costurile de energie, va recomand sa alegeti o masina de spalat vase cu incalzire interna a apei, deoarece creste temperatura apei pana la valoare la care poate dizolva grasimea, fara sa mai fie nevoie de folosirea altor sisteme de incalzirea apei din casa, de exemplu a centralei termice, care ar consuma mai mult pana ar ajunge sa furnizeze apa la temperatura dorita.

Producatorii de masini de spalat vasele va ofera atat modele portabile, adica de dimensiuni mai mici, cat si modele mai mari, care pot fi ascunse in spatele unor panouri care fac parte din mobila. Toate aceste tipuri de aparate sunt prevazute cu comenzi electronice si interioare din inox. In ceea ce priveste ciclurile de spalare, acestea variaza in functie de nivelul de murdarie de pe vase sau de materialul din care sunt fabricate vasele. Modele mai ieftine sunt prevazute cu butoane care se rotesc, iar in acest mod se stabileste programul de spalare pe care il doriti. In general, la aceste tipuri de masini de spalat vase intalnim trei cicluri de spalare: spalare rapida, spalare normala si spalare intensa.

Atunci cand decideti sa va cumparati o masina de spalat vase, trebuie sa aveti in vedere si spatiul in care urmeaza sa o instalati, iar pentru aceasta este nevoie sa va ganditi si la posibilitatea de alimentare cu apa si cu energie electrica, dar si conectarea scurgerii la reteaua de canalizare, pentru ca aceasta trebuie sa evacueze apa dupa spalarea vaselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image