Datorita gamei diverse de aparate de cafea va vom oferi in acest articol avantajele si dezavantajele celor mai comune expresoare de cafea, si vom compara cateva dintre acestea, inclusiv expresoarele de cafea manuale si cele automate, pentru a vedea exact care sunt cele mai importante diferente si care este mai potrivit pentru nevoile dumneavoastra.

Primul expresor pe care il abordam aici este manual si fara pompa, fiind foarte similar si cu filtrul de cafea. Pastrand aceeasi similaritate ca si un filtru de cafea, expresorul de cafea fara pompa poate sa prepare o cafea intre 3 sau 4 minute maximum. Asemanator cu un filtru de cafea, presiunea apei este realizata cu ajutorul aburului, de aici si timpul de preparare identic.

Urmatorul expresor este cel cu pompa, care spre deosebire de precedentul tip de expresor are marele avantaj al timpului foarte redus de preparare a cafelei, si anume sub un minut. Asadar, expresoarele de cafea cu pompa reprezinta un aparat perfect pentru persoanele care nu au mult timp la dispozitie pentru a se pregati dimineata sau au ori o intalnire sau trebuie sa ajunga la serviciu repede. In ceea ce priveste tipul de cafea necesar acestui expresor cafea profesional puteti folosi ori cafea macinata, ceea ce inseamna ca nu veti mai pierde timp macinand boabele de cafea, insa puteti folosi si capsule de cafea, sau pastile de cafea cum mai sunt denumite, care reprezinta o tehnologie mai moderna. Intrucat sunt ermetice, pastilele de cafea pastreaza atat aroma cat si prospetimea pentru o perioada mai mare de timp, ceea ce le indica superioritatea in comparatie cu recipientele clasice de cafea, cum ar fi cele din plastic sau metal.

Un expresor de cafea cu pompa va fi de regula mult mai calitativ pe masura si ce pretul sau creste, insa acest lucru nu este o garantie ca pretul inseamna automat si calitate. Ca si la orice alt tip de expreso, sau filtru de cafea, intretinerea este foarte importanta intrucat daca nu este curatat la timp acest expresor de cafea se poate umple de calcar si deci dauna grav calitatii cafelei dar mai important sanatatii dumneavoastra.

Pretul unui expresor de cafea poate fi insa un indicator al calitatii componentelor sale, deci tineti aceasta idee in minte cand mergeti data viitoare la cumparaturi.
In concluzie, acestea sunt principalele tipuri de expresor de cafea profesioniste manuale care sunt ideale pentru un consum casnic, de la 2 pana la maximum 10 cani de cafea pe zi, iar timpul necesare prepararii cafelei, chiar daca este 3 sau 4 minute sau 30-40 de secunde este foarte mic. Daca ne amintim cat timp dura in trecut sa macinam boabele de cafea, apoi sa le prajim si abia dupa sa ne savuram cafeaua, intelegem cat de mult ne ajuta aceste expresoare de cafea in a salva timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image