Supraincalzirea este o problema destul de frecventa a laptopurilor. Aceasta cauzeaza un miros de ars care provine din laptop. Din pacate, supraincalzirea poate provoca defectiuni tehnice permanente daca nu faceti ceva in acest sens pentru a remedia defectiunea rapid.

De fapt, aceasta problema ar putea fi evitata prin efectuarea unei verificari intretineri periodice. De aceea este recomandat sa vizitati un service de laptopuri care va poate inspecta echipamentul, il poate curata bine si va poate semnala orice eventuale probleme care sunt pe punctul de a se agrava.

Totusi, daca simtiti ca laptopul miroase a ars, este important sa-l opriti imediat, pentru a preveni alte probleme mai grave.

Care sunt cauzele mirosului de ars din laptop?

1. Praful. In timpul functionarii normale, ventilatoarele din interiorul laptopului formeaza un sistem circulator, care capteaza aerul prin orificiile de ventilatie pentru a raci intregul echipament. Lucrul asta asigura o buna racire, dar din pacate prezinta si un efect secundar negativ pentru ca particulele de praf sunt aspirate in interiorul laptopului. In interior praful se aduna si poate opri efectul de racire. Astfel, apare supraincalzirea si in final laptopul miroase a ars.

2. Probleme cu ventilatorul. Este cunoscut faptul ca multe componente electronice din interiorul laptopului ating temperaturi ridicate in timpul functionarii. De aceea, este esential ca ventilatorul sa raceasca sistemul oprindu-l sa se supraincalzeasca. Daca apar probleme la ventilator, creste temperatura si laptopul se supraincalzeste.

3. Ventilator blocat. Cand un laptop a functionat pentru o perioada de timp intr-un mediu mai murdar, este posibil ca gurile de ventilatie din interior sa se fi colmatat cu murdarie, praf si alte particule nocive. Acest lucru impiedica aerul curat sa intre in interiorul laptopului si sa-l ventileze corespunzator. Din pacate, multi oameni nu stiu ca e nevoie sa curete in mod regulat aceste guri de aer, iar cel mai sigur si corect, aceasta operatiune se poate realiza la un service de laptopuri.

4. Componente electronice defecte. Componentele defecte pot duce la aparitia unui miros urat, de ars. In cel mai rau caz, acestea se pot scurtcircuita, se pot supraincalzi foarte mult si laptopul nu va mai functiona in parametri normali.

Service laptopuri realizat de profesionisti

Daca ati observat ca laptopul dumneavoastra are un miros pregnant de ars, este recomandat sa va adresati urgent unui service laptopuri. Specialistii IT pot verifica laptopul si pot pune un diagnostic corect, pentru ca mai apoi sa va rezolve problema. Reparatiile sunt fiabile si de incredere. Curatarea laptopului se va efectua cu instrumente moderne si metode testate. Bucurati-va acum de servicii complete de reparatii laptopuri in Bucuresti, indiferent de sectorul in care va aflati.

1 thought on “Laptopul se supraincalzeste, ce sa fac ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image