Cum sa faci mai usoara purtarea aparatului dentar

0

Intelegerea modului in care functioneaza aparatul dentar si ortodontia nu trebuie sa va sperie si nici sa va para de neinteles. Aici, veti gasi tot ce aveti nevoie sa stiti despre acest domeniu, de ce ati putea avea nevoie de aparat dentar si modalitatile de corectare a unui dinte rupt.

Motivele pentru care u copil, chiar si unul de varste mici, ar putea avea nevoie de aparat dentar pot fi complexe. Potentialele beneficii ale purtsarii unui astfel de aparat trec dincolo de a avea dinti drepti.
De fapt, cu mult timp inainte de a ajunge sa-l porti, ortodontul va obtine inregistrari ortodontice de la tine. Acestea il vor ajuta in planificarea tratamentului si identificarea locului in care fiecare suport trebuie montat, prezicand astfel modul in care dintii vor arata atunci cand tratamentul va fi finalizat.

Pot purta si adultii aparat dentar?

Ei bine, acesta nu este doar pentru copii. Tratamentul ortodontic de la clinica stomatologica bucuresti clinicanazareth.ro adult inclina mult spre a deveni o forma foarte populara de cosmetica dentara, tot mai multi oameni dorindu-si sa-si pastreze smaltul natural, mai degraba decat a apela la fatete sau coroane pentru a imbunatati zambetul. Deci, este tratamentul ortodontic potriivt pentru tine?

Periatul dintilor cu aparat dentar are nevoie de ceva timp si chiar o anumita indemanare pentru a manevra periuta de dinti in tot felul de locuri greu accesibile.
Folosirea atei dentare este destul de dificila chiar si pentru cineva fara aparat dentar. Astfel, folosirea atei dentare zi de zi a castigat un sens cu totul nou pentru noul purtator de aparat, insa nu trebuie in niciun caz sa renuntati la ea.

Stiti ce puteti si ce nu puteti manca? A purta aparat dentar nu inseamna ca veti trai numai cu piureuri si alimente pasata tot restul vietii. Stiind ce alimente poti si nu poti manca atunci cand porti aparat dentar va va ajuta sa obtineti rezultate optime dupa finalizarea tratamentului ortodontic.

Cum procedam in cazul in care aparatul dentar s-a desprins

Confruntarea cu o astfel de situatie neplacuta poate fi manipulata intr-o varietate de moduri, in functie de situatia fiecaruia. Aparatul dentar se poate desprinde dintr-o varietate de motive, cele mai frecvente fiind: ai mancat ceva gresit, obiceiurile proaste, cum ar fi muscatul unghiilor, mestecatul de pixuri si creioane sau bauturile foarte reci, o  O legatura slaba intre dinte si suport, o schimbare in muscatura, ca urmare a miscarii constante a dintilor si modul in care acestia musca impreuna, prejudicii sau traumatisme in zona bucala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image