Chiar daca este un eveniment importat de la americani, Black Friday a prins destul de rapid si de bine si in Romania. Cu toate ca fenomenul acesta nu are aceeasi amploare ca peste ocean, se pare ca si la noi in tara, de la an la an exista o tendinta de crestere a numarului de comercianti care se inscriu in aceasta campanie de reduceri, cat si o crestere remarcanta a sumelor de bani cheltuite, respectiv incasate, cu aceasta ocazie.

De Black Friday in Romania au loc reduceri substantiale de pret oferite mai ales de catre marii retaileri, insa timid isi anunta participarea si magazine mai mici, ce doresc sa testeze impactul acestui tip de vanzari asupra lor. Trebuie sa recunoastem ca participarea la campania Black Friday aduce suficient de multa publicitate, incat si pe viitor vor fi resimtite beneficiile, chiar daca sezonul cadourilor sau al reducerilor s-a incheiat.

Pentru unii cumparatori fenomenul Black Friday reprezinta doar antrenamentul pentru sezonul cadourilor, pentru altii ocazia de a-si achizitiona un produs mult dorit pe care nu si l-au permis pana acum, iar pentru unii ocazia de a face cumparaturile pentru Craciun.

In acelasi timp, pentru vanzatori este o ocazie buna de a vinde unele dintre marfurile aflate in stoc, cat si de a castiga un veritabil capital de imagine, dar in acelasi timp reprezinta si o veritabila sursa de informare, caci acum afla cam ce marfuri isi doresc cumparatorii, astfel incat inainte de sarbatorile de iarna sa stie cam ce produse sunt mai cautate. Gomag va pune la dispozitie decalogul pentru a reusi sa faceti cele mai bune vanzari de Black Friday!

Pentru vanzatori perioada reducerilor de Black Friday este una foarte incarcata si solicitanta. Concurenta este foarte mare in domeniu si fiecare doreste sa isi vand marfa, astfel incat se declanseaza o veritabila batalie a procentelor de reducere anuntate. Iar cumparatorii pot fi chiar debusolati, nestiind ce sa aleaga mai degraba. Insa, indiferent din perspectiva cui privim acest fenomen, cred ca toata lumea are de castigat cate ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image