Xperia X – mult asteptata intoarcere a celor de la Sony

0

Business-ul cu smartphone-uri al celor de la Sony are nevoie urgent de un “reboot”, de o resetare daca vreti – pentru a pune pe piedestalul dorit ambitiile companiei, din ce in ce mai ignorata de catre operatorii din Statele Unite.

Esti interesat de geam de protectie Sony? Intra pe MagazinGsm.ro.
Competitori precum Samsung si Huawei au inceput sa produca device-uri de o calitate excelenta, cum nu au mai produs niciodata pana acum.
De aceea, cei de la Sony sunt obligati sa vina din urma cu ceva de calitate, asa cum ne-au obisnuit in primele lor zile, cand flagship-urile de la aceasta companie erau considerate cele mai performante telefoane.

Va aduceti aminte de seriile Cybershot, care detineau cele mai bune camere posibile sau de Walkman, care livrau cel mai bun output sonor la acea vreme? Multi utilizatori isi mai aduc inca aminte de aceste lucruri si ar dori ca cei de la Sony sa revina cu device-uri de aceeasi calitate, la preturi decente.
Sony Xperia X reprezinta una dintre ultimele incercari pentru Sony am putea spune, mai ales pe piata din Statele Unite, care ignora de ceva vreme produsele acestei companii. Telefonul se va lansa simultan in SUA si Europa. Existau promisiuni in ceea ce priveste calitatea si performantele, ca intotdeauna.

Xperia XZ beneficiaza de un design elegant, camera este mai mult decat decenta, ecranul de 5 inch este clar si luminos. Mai mult decat atat, cei de la Sony ne asigurau ca vom avea o experienta Android fara cusur prin utilizarea acestui smartphone, acesta nemaifiind incarcat cu zeci de aplicatii bloatware fara sens, asa cum puteam observa pana acum.

Cu toate astea, device-ul nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor din punct de vedere al performantelor livrate, mai ales la nivelul cpu si gpu. Mai mult decat atat, lipsa acestei performante era insotita de un pret absurd, care nu justifica achizitionarea acestui model. Nici elementul definitoriu nu s-a putut gasi pe acest model, nu a venit cu nimic “al lui”, care sa fie mai bun decat ceea ce poate livra concurenta.
La Samsung de exemplu, este calitatea senzorului foto. La HTC, este fara doar si poate calitatea constructiei, greu de imitat si de copiat de catre alti producatori. La Huawei este pretul ridicol de mic pentru niste performante de flagship, de multe ori la acelasi nivel cu performantele flagship-urilor de la Apple sau Samsung, ce costa cu cateva sute de dolari mai mult.

Sony nu mai are acel “ceva”, care sa ne poata atrage sa-l cumparam. Preturile cum am spus si mai sus, sunt pe undeva nejustificate, calitatea constructiei este buna dar nu ne poate impresiona, iar in celelalte privinte, telefonul este cel mult mediocru. Mult asteptata intoarcere a celor de la Sony, se poate transforma foarte curand intr-o dezamagire de proportii, daca nu vor veni foarte curand cu ceva nou, care sa poata concura producatorii mentionati mai sus.
Pentru o companie cu experienta Sony nu ar fi imposibil acest lucru, trebuie in schimb mai multa concentrare si mai multa atentie la nevoile utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image