1. Ceasurile inseamna stil. Un ceas cu stil poate atrage mai multa atentie decat orice alt accesoriu din garderoba dumneavoastra. Trebuie sa recunoastem ca in cazul barbatilor numarul de bijuterii/ accesorii acceptabile este destul de limitati. Multi barbati vor sa fie vazuti purtand trei accesorii principale la mana: un ceas frumos, o manseta elegante si o verigheta simpla daca este casatorit.
Un ceas de mana permite utilizatorului sa gestioneze mai bine programul si timpul sau, dar reprezinta si un mod rapid de a-si afisa stilul personal. Ceasurile sunt o forma de auto-exprimare. In functie de marca ne pot duce cu gandul la aventura, sport, stil clasic si elegant.
Adevarule este ca ceasurile pot sa comunice multe lucruri despre personalitatea celor care le poarta. Asa cum spune o vorba: baietii isi verifica smartphone-urile pentru a verifica ora, in timp ce barbatii se uita la ceas. Spuneti-i cum doriti, insa un ceas de calitate este echivalentul unui inel de logodna pentru un barbat.

2. Ceasurile presupun maiestrie
Un ceas de mana reprezinta mai mult decat un „gestionar al timpului”. Este un simbol al traditiei si istoriei imbracat intr-o piesa de expozitie incarcat cu maxima maiestrie. Sunt putini barbati care realizeaza ca poarta pe incheietura mainii piese de colectie. In cele mai multe cazuri un ceas de mana este realizat de catre patru mestesugari timp de mai multe luni – care proiecteaza piese complexe.
Iaca ca discutam despre arta in detaliu, la limita superioara a ingeniozitatii si creativitatii umane.
Un ceas analogic are un mecanism simplu si coerent. Designul unui ceas este in mod inerent artistic. Exista o multime de stiluri generice si non-inspirate in lume, dar cate din ele sunt cu adevarat frumoase?
Arta de realizare a ceasurilor poate lua multiple forme. Cadranul poate fi un tablou sau designul ceasului in sine este arta pura.


3. Ceasurile va permit sa creati o relatie speciala cu timpul. De la inceputul lumii omul a fost obsedat si fascinat de dispozitive de masurare a timpului. Este ca un memento care ne spune ca timpul nostru este limitat. Purtarea unui ceas are un efect pozitiv asupra atitudinii fata de timp. Cu un ceas la mana tindem sa fim mai atenti cum ne petrecel cele 24 de ore de zi cu zi. Dincolo de complicatiile tehnice si mecanice ale unui ceas – oamenii sunt fascinati de aceste dispozitive care marcheaza si controleaza timpul. Exista o comunitate pasionata a iubitorilor de ceasuri care cauta detalii legate de modul de confectionare a unui ceas. Unele persoane fac colectii de ceasuri. Pasiunea pentru ceasuri poate fi intr-un fel asemanata cu cea pentru masini, doar ca o colectie de ceasuri de mana este mai usor de intretinut si implica mai putine costuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image