Steroizii de crestere a masei musculare au schimbat in ultimii ani modul in care se desfasoara unele evenimente si competitii sportive. Din ce in ce mai multi sportivi si-au aratat intentia de a-si administra steroizi pentru optimizarea performantelor. Curiozitatea din spatele steroizilor a fost observata mai ales in anumite sporturi solicitante, cum ar fi halterele, inotul, baseball-ul si footbal-ul. 
Traim intr-o lume dominata de fitness, iar succesul presupune anumite costuri. Prin urmare, este important ca sportivii sa puna accent pe cresterea masei musculare daca vor sa faca performanta. Acest lucru este cu atat mai important daca ne gandim la faptul ca o cariera de sportiv dureaza in esenta cativa ani. Timpul trece si fiecare sportiv vrea sa-si impuna numele si sa castige faima in sportul in care activeaza. 
Asa ca vom discuta in continuare despre steroizi de crestere a masei musculare – scopul lor, tipuri, beneficii.

Ce sunt steroizii?

Steroizii sunt compusi sintetici sau naturali care ajuta la reglarea anumitor functii ale organismului. Ei se folosesc mai degraba de catre sportivii profesionisti care vor sa-si mareasca masa musculara, corpul. Cateva beneficii ale steroizilor includ:
– cresterea masei musculare
– forta
– rezistenta
– pastrarea glucozei in sange
– vindecarea rapida dupa o leziune musculo-scheletica. 
Steroizii pot fi administrati sub forma de injectii intramusculare sau subcutanate, implantare sub piele sau prin aplicare direct pe piele sub forma de geluri sau plasturi. De asemenea, o parte din steroizi se pot administra pe cale orala. 

Steroizii pot fi clasificati in doua tipuri

1. Steroizi anabolizanti – se refera la o clasa de hormoni steroizi, care sunt legati de hormonul numit testosteron. Ei se admninistreaza cu scopul predefinit de a spori sinteza proteinelor in interiorul celulelor corpului. Astfel, steroizii ajuta la acumularea de anabolism in zonele muschilor. 
2. Steroizi catabolici  sau corticosteroizi – sunt acei steroizi care se administreaza pentru a descompune masa musculara. Acesti steroizi sunt chiar utilizati pentru a minimiza umflarea corpului si pentru a trata anumite boli autoimune. 
Exista steroizi legali care se administreaza sub indrumarea unui medic autorizat. Acesti steroizi sunt prescrisi de medici in scopuri legitime, cum ar fi cancerul de san, scaderea numarului de globule rosii, pubertate intarziata sau pierderea functiilor testiculelor. In cealalta parte, steroizii ilegali sunt administrati de o persoana care incearca sa obtina un avantaj nedrept asupra celorlalti. Dar exista o linie foarte subtire intre steroizii legali si ilegali. Un steroid legal conform legii, poate fi numit ilegal intr-o etapa ulterioara, daca se devodeste ca a existat o intentie predefinita a utilizatorului de a obtine un avantaj nedrept asupra altor persoane. Prin urmare, sportivii profesionisti trebuie sa fie atenti atunci cand selecteaza steroizii (http://vand-steroizi.com/) de crestere a masei musculare pe care si-i administreaza. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image