Tipografia, in acceptiunea clasica, face referire la hartia ce se foloseste pentru copertile ce urmeaza a fi trimise spre executare. Tipografia mai inseamna si procedeul tehnic prin care ziarele, revistele sau alte publicatii vad lumina tiparului si ajung la beneficiari, adica la cititori. Termenul de “tipografie” mai face referire si la procedeul in sine, adica la aplicarea literelor individuale, dar si la imaginile si punerea textului si a imaginii in pagina. Sunt insa si termini ce nu fac parte din tipografie: designul, conceptia, precum si proiectarea fonturilor si a literelor. Inca din vremurile trecute, de acest termen se leaga si unele meserii cum ar fi: zetar, tipograf, designer grafic, director artistic de productie, designer web sau desenator tehnic. Antichitatea este recunoscuta si prin cartile sub forma manuscriselr ce existau la acea vreme. Cei care le prelucrau se numeau copisti sau scribi. Uneori, acestia modificau textul pe care nu trebuiau decat sa il copieze; se mai faceau greseli de exprimare ori de ortografie din dorinta acestora de a interveni asupra textelor.

Europa secolului XIII vine cu un numar foarte mare de cititori. Din pcate, in zilele noastre, numarul tipografiilor a inceput sa scada simtiro din cauza erei Internetului. Pe Internet gasim aproape orice ne intereseaza fara a plati cum facem in cazul revistelor sau a ziarelor. Acestea aproape ca au devenit un moft pe care, cei cu acces la mediu on-line, nu ni-l mai satisfacem. Este mult mai simplu si mai comod sa stam in tramvai si sa citim de pe telefon informatiile ce ne intereseaza. Cele mai multe tipografii le gasim in capital, avand in vedere nuamrul mare de publicatii. Chiar daca tirajele nu mai sunt atta de mari ca in urma cu zece ani, inca se mai publica in format print ziare sau reviste. O tipografie de tip offset are tiraje mici in comparatie cu una digitala care este folosita din ce in ce mai des datorita calitatii procedeului de imprimare. In cazul in care sunt client care doresc sa scoata mai mult de 3.000 de exemplare de carti, pot beneficia de o reducere consistenta de la tipografia de carte din Bucuresti.

Oferte si promotii la tipografii

Printre serviciile puse la dispozitie clientilor de catre o tipografie se Numara DTH, tehnoredactare, verificarea fisierelor, preluarea imaginilor, precum si machjetarea. Aceste servicii vin in completarea celor de design la care se adauga conceptia grafica si creativitatea. In cazulin care o tipografie nu dispune de serviciile ce au fost prezentate in oferta, nu trebuie sa va faceti griji, deoarece pot apela pentru moment la serviciile unor profesionisti particulari. Nici un client nu va pleca nemultumit, deoarece este in interesul oricarei tipografii sa obtina profit, dar si sa isi multumeasca clientii oferindu-le servicii de calitate la preturi atragatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image