Da`i un search...

Top 5 activitati preferate de studenti pe timpul verii 2017

Intrucat doar cateva luni ii mai despart de vacanta de vara, tot mai multi studenti incep sa isi faca planuri pentru cele trei luni libere. Chiar daca uneori planurile nu li se indeplinesc complet, ei se intereseaza si incearca sa isi planifice cat mai bine timpul.

Bineinteles, totul depinde de prioritatile fiecaruia. Astfel, in timp ce o parte dintre studentii din provincie isi cauta un job sau un internship pe timpul verii, altii abia asteapta sa se intoarca acasa si sa se bucure de timpul liber.

Iata care sunt activitatile preferate ale studentilor pe timpul verii:

1.     In zilele noastre, tot mai multi studenti sunt interesati ca pe durata verii sa faca un internship. Cu toate ca acestea se pot face si in timpul anului universitar, ei prefera perioada verii pentru a putea aloca mai mult timp. Astfel, ei se orienteaza in functie de profilul facultatii si de companiile care le ofera aceasta oportunitate. Se pare ca tot mai multe societati dau aceasta posibilitate studentilor si incearca sa o transforme intr-o sansa reala de angajare dupa absolvire, mai ales daca acestia se descurca bine si se identifica cu valorile si viziunea firmei.

2.     Pe de alta parte, unii studenti isi cauta un loc de munca sezonier. Ei incep cautarile din timp, astfel incat sa isi poata achita singuri chiria pe parcursul acestor luni. Printre cele mai cautate job-uri in randul tinerilor sunt cele in call center-uri, promoteri, casieri la restaurantele tip fast-food, ospatari si modele de videochat. Foarte multe domnisoare sunt atrase de studiourile de videochat, intrucat este o munca destul de usoara, unde castiga multi bani. Studioul de videochat BEYOU le ofera tuturor tinerelor care vor sa devina modele conditii excelente de lucru si foarte multe beneficii, incurajandu-le sa continue acest job, chiar si dupa ce incep cursurile, oferind posibilitatea unui program de lucru part-time.
3.     Unii prefera sa isi petreaca vacanta de vara departe de casa si opteaza pentru plecarea in strainatate prin programul Work and Travel. Acesta le ofera studentilor posibilitatea extraordinara de a pleca in America, de a castiga experienta si, desigur, de a castiga niste bani si de a se plimba. Pe langa acestea, ei reusesc sa isi exerseze limba engleza si sa cunoasca mai bine cultura tarii in care merg. Aceasta este o oportunitate extraordinara, iar cei care au fost plecati cu acest program il recomanda si altora.

4.     O alta activitate aleasa de studenti este voluntariatul. Cei care merg ca voluntari prin tara o fac din pura pasiune si din dorinta de a-i ajuta pe cei care intr-adevar au nevoie. Astfel, in timp ce unii merg in centre de plasament sau unde sunt copii cu dizabilitati pentru a-i invata diferite lucruri, altii pleaca in comune defavorizate si incearca, alaturi de o echipa, sa le construiasca unor oameni niste conditii mai bune de trai. De altfel, unii studenti se ofera voluntari pentru actiunile locale de curatare a mediului inconjurator. Astfel, ei se implica prin participare, iar uneori chiar prin organizarea unor evenimente ecologice.
5.     Peste 30% dintre studentii din provincie aleg sa plece acasa pentru cele 3 luni, iar o mica parte dintre cei care locuiesc in orasul unde studiaza nu se angajeaza. Astfel, acestia vor sa ia o pauza dupa chinul unui intreg an si isi petrec vacanta facand diverse lucruri. Unii dintre ei chiar se pregatesc pentru toamna, mai ales daca nu au reusit sa treaca cu brio de toate examenele din ambele sesiuni.
Pentru cei care inca nu si-au facut planuri, dar vor sa profite la maximum de fiecare zi de vacanta, avem cateva recomandari:
·       mergi la mare cateva zile;
·       viziteaza un Water Park pentru a te relaxa in zilele extrem de calduroase;
·       invata o limba straina cu ajutorul aplicatiilor si cauta persoane cu care sa poti conversa;
·       citeste, citeste, citeste: lectura te va ajuta foarte mult sa iti dezvolti vocabularul si sa ai o cultura generala vasta;
             ·       organizeaza iesiri la munte: pentru a te bucura de zilele insorite, mergi si admir peisajele montane;

·       mergi la evenimentele culturale din orasul tau/cel mai apropiat; ideal este sa te interesezi din timp de acestea, astfel incat sa prinzi bilete;
·       mentine-ti conditia fizica prin practicarea unui sport: odata ce o sa incepi sa faci sport, o sa observi ca te vei simti mult mai bine si vei avea mereu ocupatie;
              ·       daca te pasioneaza scrisul, iti poti face un blog. Intrucat in zilele noastre toata lumea impartateste impresii, o poti face si tu pe propriul blog. Astfel, poti scrie despre cartile pe care le-ai citit, despre filmele pe care le-ai vazut, despre locurile pe care le-ai vizitat. De asemenea, poti promova articolele scrise pe retelele sociale si, cine stie, poate la un moment dat o sa devii cunoscut.


Prin urmare, tot mai multi studenti aleg sa se angajeze sau sa faca internship-uri in companiile care le ofera aceasta posibilitate. O mica parte dintre cei care stau in provincie aleg sa plece acasa si sa se relaxeze 3 luni de zile. De altfel, unii fac voluntariat intreaga vacanta pentru a-i ajuta pe cei care intr-adevar au nevoie, iar altii pleaca in strainatate prin intermediul unor programe special create pentru studenti.

0 comentarii:

Best Blogger TipsComment here