3 pietre pretioase pentru cadoul de Craciun al partenerei tale

0

Daca esti in cautarea unor cadouri de Craciun speciale si delicate pentru partenera de viata, un lantisor aurit cu cristale sau o bijuterie cu pietre pretioase sunt doar cateva alegeri perfecte, care o vor impresiona cu siguranta. Stim ca nu e deloc usor cand vine vorba despre cadouri de Craciun pentru femei, si de aceea ne-am gandit sa te ajutam cu cateva sugestii.

In ceea ce priveste aliajul metalic, poti opta pentru variante cu aur sau argint in functie de stilul persoanei iubite.

De regula, aurul alb sau argintul sunt preferate de persoanele tinere, energice, cu un stil casual, business sau extravagant, in timp ce aurul galben este prima optiune a doamnelor al caror stil vestimentar este mai degraba clasic-elegant. Dupa ce te-ai hotarat cu privire la acest aspect, este momentul sa afli cateva detalii despre cele mai apreciate si de impact pietre pretioase aplicate de regula pe bijuterii, pentru a alege cea mai potrivita bijuterie care sa puna in valoare frumusetea partenerei tale.

Rubinul, piatra pretioasa a dragostei si pasiunii

De-a lungul istoriei, rubinul a fost considerat un simbol al iubirii si pasiunii, fiind asociat cu vitalitatea, dar si cu regalitatea, bucurandu-se de o mare popularitate in randul regilor si reginelor. Cu o nuanta rosiatica intriganta, rubinul este a doua piatra pretioasa ca duritate din lume, diamantul fiind singura piatra pretioasa mai dura decat acesta. Totodata, se spune ca persoanele care poarta bijuterii cu rubin sunt senzuale, au succes in dragoste, debordeaza de sanatate si vitalitate.

Citrinul, piatra vindecatoare de culoarea citricelor

Citrinul este o varietate de cuart de culoare galbena, fiind supranumit si „cuart vindecator”, datorita proprietatilor sale deosebite. In trecut se considera ca citrinul are capacitati de tamaduire si era purtat cel mai adesea ca un talisman impotriva gandurilor negre si veninului de sarpe. Totodata, citrinul este simbolul puterii si al  sperantei, fiind un cadou potrivit pentru o persoana profunda si sensibila.

Numele „citrin” inseamna „lamaie” in limba franceza, asocierea fiind datorata nuantelor puternice de galben ale pietrei pretioase.

Safirul, cea mai versatila piatra pretioasa preferata pentru inelele de logodna

Numele pietrei pretioase safir vine de la lat. „sapphirus” care inseamna albastru. Cu toate acestea, safirul nu este neaparat o piatra albastra, ci are diferite variatiuni de culoare, de la galben aprins pana la rosu deschis, safirul albastru fiind cel mai popular si indragit de doamnele si domnisoarele de pe continentul european.

Safirul este o piatra pretioasa cunoscuta din vremuri stravechi. In cele mai vechi timpuri se credea ca planeta Pamant este asezata pe o piatra albastra de safir si ca din aceasta cauza cerul este albastru. In prezent, aceste credinte nu isi mai au locul in imaginarul colectiv, insa poti oricand sa oferi o bijuterie cu safir albastru unei persoane cu ochi albastri pentru a-i pune in valoare frumusetea.

O alta simbolistica se datoreaza faptului ca, in trecut, egiptenii asociau piatra de safir ochiului atotvazator al lui Horus sau „ochiului din cer”, de aici venind credinta ca safirul simbolizeaza sinceritatea, constanta si loialitatea, fiind un cadou potrivit pentru a „pecetlui” o relatie de iubire, cu un inel de logodna care sa contina aceasta piatra pretioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image