Ce trebuie sa contina o invitatie de nunta moderna?

0

Cultura invitatiilor de nunta a inceput sa prinda si la noi, usor-usor, teren si popularitate. Pana de curand, invitatiile la nunta nu erau foarte complexe si nici foarte elegante, ba chiar cele mai multe dintre ele erau simple cartonase puse intr-un plic sau cel mult, o foaie cartonata era inscriptionata cu font-uri cat de cat aratoase. Mult mai populara (si poate mai importanta), cel putin pentru romani, era traditia de a duce o sticla de bautura oamenilor invitati, traditie care inca se practica atat in mediile urbane, cat si in mediile rurale.

Totusi, lucrurile au inceput sa se schimbe in ultimul timp. Exista mai nou anumite magazine online sau chiar tipografii care vand invitatii de nunta personalizate si care asigura livrarea invitatiilor in cel mai scurt timp posibil. Marile schimbari in comparatie cu acum cativa ani sunt legate de posibilitatile mult mai mari de printare/imprimare, cat si de creativitatea invitatiilor in sine. Cuplurile pot opta pentru modele cu propriile lor chipuri tiparite pe diverse materiale de diferite dimensiuni, sau pot alege o versiune mai clasica.

O regula moderna nescrisa spune ca invitatia de nunta trebuie sa dea indicii sau chiar sa mentioneze tema nuntii, tema care de multe ori depinde de locatia in care va avea loc evenimentul. Cuplurile care isi serbeaza casatoria in restaurantele elegante ale unor hoteluri de top aleg de cele mai multe ori modele elegante de invitatii de nunta, pe cand cei care serbeaza fericitul eveniment intr-o locatie mai nonconformista aleg modele mai creative.

Cum arata invitatia clasica de nunta?

In principiu, ea nu contine poza viitorilor miri (cu mentiunea ca poate fi introdusa in functie de dimensiunile alese), insa are pe fundal un peisaj floral, iar font-ul ales este unul care imita scrisul de mana.

Pe invitatie sunt precizate informatii precum data nuntii, numele mirilor si a nasilor, locatia la care va avea loc petrecerea de dupa cununie, precum si informatii referitoare la tinuta. De regula, la petrecerile mici si medii in care cei mai multi invitati sunt prieteni apropiati ai mirilor nu se cere tinuta, insa la o nunta la care sunt invitate si personalitati, tinuta este obligatorie.

Mai multe despre nunti pe www.iubesti.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image