Din Craiova, in marile universitatii ale lumii

0

Ador cercetarea stiintifica, desi nu am voie sa ma exprim cu atata entuziasm! Provin dintr-o familie de medici si am fost educata sa ma exprim impersonal, sa fiu distanta, calculata si rationala si sa prefer formulele, reactiile, regulile si tehnica metaforelor si libertatilor de exprimare.

Ei, da mi-ar fi placut sa studiez Filologia, dar parca o aud pe mama:
-La ce te ajuta metaforele? Expresiile frumoase pe care le copiezi tu din carti (am facut asta pana la 14-15 ani) iti fac viata mai usoara?
Fiind unicul copil la parinti au avut ambitii mari cu mine si au pus presiune mare ca sa le urmez drumul, dar au neglijat anumite aspecte. Adevarul este ca demersul lor a facut din mine un savant timpuriu, dupa cum le place lor sa spuna. Eram olimpica la fizica, biologie si chimie, am ales Cardiologie Pediatrica inainte a intra la facultate si doream un loc la marile universitati ale lumii sa fiu sigura ca am laboratoare dotate cu tot ce este necesar, aparatura performanta si accentul studiilor de licenta nu cade pe teorie!
-Nu poti sa-ti indeplinesti visul, fara cursuri engleza craiova mi-a spus doamna diriginta, culmea tot profesoara de limbi straine!
Acest detaliu il neglijaseram toti.

-Si la doctorat ai nevoie de certificat de competente lingvistice fiind unul dintre principalele criterii de admitere la noi in tara, dar in strainatate conteaza si mai mult sa stii engleza, mi-a spus profesoara pentru care aveam mult respect.
Trebuie sa-i multumesc ca vazand aplecarea mea pentru alte domenii si faptul ca imi alesesem drumul in viata din clasa a X-a de liceu, ma lasa in pace. Adica intr-un fel anunta ca asculta dupa catalog ca elevul sa se pregateasca si evaluarea sa decurga elegant. In plus, eu aveam nevoie de limba engleza la nivel academic, lucru care nu ar fi fost posibil in scoala. Doream de asemenea sa o invat o data pentru totdeauna la fel cum mi-am insusit limba materna.

-Englishconnection.ro, mi-a spus zambind doamna diriginta, iti ofera serviciile de care ai nevoie, draga mea, mai ales ca profesorii de aici au experienta de 30 de ani. Cursantii reusesc la examene internationale de limbi straine, cu coeficient ridicat de dificultate cu punctaje aproape maxime si in procent ridicat. 98% iau toate testele posibile dupa terminarea cursurilor.
Mi-am dat seama dupa o luna de la inscriere ca doamna diriginta avea dreptate. Tot timpul anului ma deplasam la centru pentru meditatii, dar nu oboseam, nici nu ma plictiseam fiindca metodele erau atractive si eram motivata tot timpul. Tot timpul, pe masura ce progresam, profesorul se plia nevoilor mele, adica venea cu articole din revistele medicale de specialitate, le traduceam, conversa cu noi, cei interesati de acest domeniu.

Acum sunt studenta la marile universtati din lume. Am urmat multe cursuri de specialitate la cele mai renumite Facultati de Medicina din lumea intreaga si prin rezultatele mele le arat recunostinta:
-parintilor mei ca mi-au indrumat pasii spre un domeniu greu, dar important
-doamnei diriginte, care m-a trimis la Englishconnection (si dumneaei tinea cursuri acolo)
-celor de la Englishconnection datorita carora sunt trecuta mereu in randul vorbitorilor nativi de limba engleza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image