Reglarea geometriei rotilor este extrem de importanta deoarece acest aspect poate cauza aparitia evenimentelor rutiere nefericite. Aceasta reglare se poate realiza atat intr-un service auto cat si in propriul garaj, asta in cazul in care detii unul dintre urmatoarele tipuri de elevatoare auto: elevator 2 coloane, elevator foarfeca sau elevator foarfeca vulcanizare. De ce este atat de importanta efectuarea geometriei rotilor? Citeste continuarea acestui articol pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare.

Geometria rotilor inseamna alinierea corecta a rotilor precum si rularea corecta a acestora. In cazul in care schimbi anvelopele ori rotile, geometria rotilor nu mai functioneaza corect. Acest lucru presupune deteriorarea prematura a anvelopelor ori chiar situatii rutiere nefericite datorate de pierderea controlului masinii. Pentru a evita aceste situatii neplacute, trebuie refacuta geometria rotilor dupa fiecare interventie pe care o avem asupra rotilor, indiferent de tipul de interventie avut. Asa cum am afirmat si la inceputul acestui articol, acest lucru poate fi realizat atat intr-un service auto cat si in cadrul unui garaj auto prin intermediul unui elevator auto. Acesta poate fi achizitionat cu ajutorul celor de la elevatorauto.ro, recomandarea mea in materie de elevatoare auto. Pe langa faptul ca elevatoarele auto sunt comercializate la cel mai bun raport pret/calitate, acest site ofera o garantie indelungata oricarui tip de elevator auto pe care vrei sa il achizitionezi, ceea ce din punctul meu de vedere este un mare avantaj.

Elevatoarele auto nu sunt utile doar pentru refacerea geometriei rotilor ci pentru mult mai multe operatiuni auto motiv pentru care aceste echipamente nu trebuie sa lipseasca din nici un service auto. De asemenea, aceste echipamente sunt foarte utile si celor care desi nu au un service auto sunt pasionati de mecanica auto si utilizeaza propriul garaj pentru unele reparatii la propriul autovehicul.

In concluzie, ori de cate ori intervii asupra rotilor unei masini, indiferent de interventia pe care o faci, trebuie sa refaci geometria rotilor pentru ca atat tu cat si ceilalti participanti la trafic sa fiti in siguranta de fiecare data cand rulezi autovehiculul. In cazul in care nu vrei sa faci acest lucru intr-un service auto, achizitioneaza-ti propriul elevator auto astfel incat sa nu mai depinzi de nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image