Eins, zwei, drei…

…așa începem să numărăm în limba germană. Deși pare o limbă greu de învățat, în ultima vreme, limba germană a devenit un must al zilelor noastre. Totuși participarea la cursurile de limba germană este oarecum redusă. Dar lucrurile se schimbă.
Se știe foarte bine că cei mici sunt cei care învață cel mai repede o limbă străină. Mintea lor este ca un burete care absoarbe informația. Pentru ca, asa cum spuneam, limba germana nu este foarte accesibilă, este mult mai bine sa îi îndrumam pe copii, de la vârste fragede spre limba lui Goethe. Majoritatea părinților prefera sa își trimită copiii la cursuri de engleză, de exemplu. Normal, nu este un lucru rău, engleza este utilă oriunde însă, limba germană începe să fie din ce în ce mai căutată. Totuși, va voi spune în următoarele rânduri de ce ar trebui să va gândiți de două ori înainte sa refuzați un curs de limba germană pentru copilul dumneavoastră.
 1. Limba germană câștigă din ce în ce mai mult teren, apropiindu-se cu pași repezi de popularitatea limbii engleze. Astfel, pregătindu-ne copilul din timp, acesta va cunoaște o limba care îl va ajuta să se descurce în viitor.
 2. Dacă nu știați, limba germană este cea mai vorbită limbă a Uniunii Europene.
3. Limba germană va reprezenta întotdeauna un plus în cariera pe care o va urma copilul. Chiar dacă sunt la vârste fragede, trebuie să ne gândim din timp la tot ceea ce îl va ajuta în viitor. Limbile străine nu se demodează niciodată. În România există din ce în ce mai multe companii care caută vorbitori de limba germană și salariile sunt pe măsură. De aceea, gândiți-vă bine că nu este prea devreme să îl duceți pe cel mic la cursuri de limba germană.
 Dupa ce am luat decizia de a ne înscrie copilul la astfel de cursuri, trebuie să căutăm școala potrivită pentru el.
Trebuie să ținem cont de vârsta copilului, de certificatele pe care acesta le poate obține în urma acestor cursuri și de recunoașterea de care se bucură școala.
Din fericire, exista astfel de locuri.
ILSC ( INTERNATIONAL LEARNING AND SKILLS COUNCIL) este unul dintre ele. Această scoală, recunoscută internațional, abordează procesul pedagogic într-un mod diferit, modern, descătușat de modalitățile rigide de odinioară. Profesorii și formatorii sunt bine pregătiți și se bazează pe interacțiunea cu cei mici.

Pun accent pe creativitate, dinamism, înțelegerea aprofundată a limbii germane. Această instituție oferă micilor elevi cursuri germana copii, special create și structurate pe grupe de vârsta. Pun la dispoziția lor materiale gen planșe colorate, jetoane, povesti ilustrate, cântece, poezii, jocuri, CD- uri, softuri educaționale ce îi pot ajuta .
La cursurile de limba germană pot participa copii începând cu vârsta de 3 ani pana la 18 ani, iar, la sfârșitul cursurilor aceștia vor primii Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1 sau Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2 pentru copii și pentru adolescenți Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch für Jugendliche.
Site-ul ILSC vă va oferi toate informațiile necesare pentru a vă înscrie copilul la un curs extraordinar unde va învăța o limba străină ce ii va fi extrem de utila în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image