Protectie pentru cei care lucreaza in santuri

0

Este greu sa lucrezi in santuri din multe motive, dar sunt multi oameni nevoiti sa faca acest lucru pentru a-si castiga painea cea de toate zilele. Muncitorul din santuri se confrunta cu urmatoarele probleme fizice si psihice:
-pericolul mortal. In orice moment, fara sprijiniri santuri rezistente si eficiente cumparate din magazinul Eurogrup-utilaje.ro acolo, sub pamant, el isi risca viata. La orice trepidatie pamantul il poate inghiti de viu, iar perspectiva este sinistra. El poate muri din cauza lipsei aerului si poate fi strivit de greutate.
-inconfortul generat de idea de a fi „sub nivelul celorlalti oameni”
-conditiile improprii, murdaria, frigul si umezeala in anotimpurile reci, insolatiile pe timp de vara.
Este datoria oricarui intreprinzator sa aiba in dotare sisteme de sprijiniri santuri de fabricatie germana comandate pe Euro-grupUtilaje.ro pentru a asigura securitatea oamenilor care presteaza o munca foarte grea si utila noua, tuturor.
Sprijinirile din aluminiu sunt usoare si nu isi schimba aspectul in timp oricat de des ar fi utilizate.

Au meritul de a nu rugini si de a nu oferi o imagine dezolanta fata de improvizatiile inestetice si se preteaza la lucrarile mai simple.
Sprijinirile rapide au urmatoarele caracteristici:
-se utilizeaza la santurile de pana la 2 metri prin care se asigura accesul la apa, canalizare, gaze natural sau energie electrica.
-sunt foarte usoare cantarind 33-43 de kilograme
-fiind manipulabile facil nu necesita prezenta unui utilaj sau a unei echipe, ci poate fi instalat de un muncitor intr-un timp relativ scurt
-urmatoarele dmensiuni: adancime max de instalare: 2m, latime max. sant: 0,49 – 1,64m, inaltimea pana la sprait: 0,56m
Srijinirile metalice pot fi de doua tipuri: cu cutii usoare si cu cutii extra seria 500. Ultimele tipuri sunt folosite la inaltimea de 4 metri pentru santurile care se surpa foarte usor.
-sprijinirile cu palplanse, care sunt foarte eficiente datorita utilizarii lor universale
-sprijiniri cu structure pe sine se recomanda la fel pentru lucrari universale.
In acest moment nu exista frunizor mai bun in Roamania la categoria sprijiniri santuri, magazinul fiind in top si in domeniul utilajelor pentru constructii.
Sistemele de sprijiniri santuri pot fi cumparate(situatie ideala pentru cei care au lucrari in domeniu) sau inchiriate (firmele care fac foarte rar astfel de lucrari).
Multe dintre produsele aflate in stoc se pot si inchiria, dar si cumpara.
Referitor la protectie santuri, orice manager ar trebui sa gandesca eficient si sa investeasca in securitatea muncitorilor fiindca:
-viata omului este bunul cel mai de pret de pe pamant. Un accident nefast rar ramane fara urmari (deces, handicap)
-surparea santurilor inseamna munca irosita, cheltuieli care puteau fi evitate prin sistemele de protectie.
-sa se ia in calcul si daunele si pierderile colaterale de care se face responsabil cel care conduce lucrarea.
Omul care lucreaza in santuri este asemenea unui miner ce isi desfasoara activtatea in regim semideschis si merita sa fie sigur ca nimic nu i se intampla, cand coboara acolo sa-si faca datoria.
Este foarte bine ca, in sfarsit, cineva se gandeste la oamenii care muncesc in conditii foarte grele si le vine in ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image