S-au scumpit lemnele ingrozitor tocmai de aceea m-am bucurat enorm cand vremea a inceput sa se incalzeasca, iar iarna dadea semne de plecare.
Am crezut ca primavara a venit la timp fiindca lemnele erau pe sfarsite, dar cand s-au anuntat cod galben, rosu si portocaliu de ninsoare in toata tara nu stiam ce sa mai fac. Nu pot sa tin copiii in dormitoarele neincalzite sa se imbolnaveasca, in baie avem nevoie de caldura si nu putem sta in sufragerie, la televizor imbracati ca in gara. Framantandu-ma sa gasesc rezolvarea problemei, mi-am amintit cum in trecut, la scoala scriam cu manusile in maini si stateam cu cojoacele in clasa. Ne apuca somnul si nu ne mai puteam concentra la nimic.
La fel ar fi facut si copiii nostri. Cum sa invete si sa scrie pe gerul siberian? Parintii batrani nu ar fi suportat nici ei frigul. Nimeni din familie nu merita sa inghete in casa, dar banii se terminasera pe rate, facturi si cosul zilnic.
Cand am vazut fulgii reci cazand din belsug, iar casa a inceput sa inghete, m-am gandit de unde as putea lua niste bani pentru lemne sau peleti.
Doar cand mi-am vazut ceasul la mana, m-am gandit ce absurd este sa port un ceas asa de scump si a stam fara lemne.
Apoi mi-a venit idea salvatoare. Am tastat ceasuri casa-amanet.com si am discutat cu operatorul de serviciu care la ora 18, 05 era online. Mi-a raspuns prompt si mi-a explicat faptul ca primesc ceasuri din aur sau din argint si ceasuri de lux care au ca pret de achizitie 800-1000 de euro.
Mi s-au cerut datele concrete ale ceasului si mi s-a facut o evaluare corecta a produsului meu de lux. Trebuia sa ma prezint la cel mai apropiata casa de amanet de domiciliul meu, sa duc ceasul si sa primesc banii.
Sa nu astept mi s-a facut o programare, iar operatiunea a decurs conform orarului stabilit. De la Casa-Amanet.com am primit suficienti bani sa-mi pot cumpara o masina de lemne, sa le tai pentru sobe si sa le asez la adapost.
Problema familiei mele s-a rezolvat cu ajutorul ceasului de lux in doua-trei zile, iar acum, desi ninge dezlantuit ne uitam pe geam si suntem fericiti fiindca sobele sunt calde, iar magazia plina de lemne. Copiii sunt fericiti, ies afara la zapada si se intorc cand se intuneca, dupa ce s-au saturat de sanie, de batut cu bulgari si de facut oameni si case de zapada.
Oricat timp ar binevoi iarna sa ramana, mai exista obiecte de lux in casa si bijuterii din aur si argint si suntem dispusi sa le vindem sau sa le amanetam sa nu ducem lipsa de nimic. In prezent in casa noastra calda si primitoare este mult optimism. Bunica nu mai dormiteaza ca in zilele in care am ramas in pana de lemne, ci ne face bunatati la bucatarie, copiii sunt fericiti ca ninge, noi suntem fericiti de fericirea lor.
Voi fi recunoscator toata viata celor care ne-au salvat de frig si de boala si le recomand tuturor oamenilor care au probleme sa isi amaneteze lucrurile de valoare in cazul in care au nevoie urgenta de bani si nu au de unde sa ia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image