Ce sunt anvelopele originale OE si cateva sfaturi de intretinere?

0
OE reprezintă „original equipment”, ceea ce înseamnă că anvelopele au fost aprobate de producătorul vehiculului dvs. pentru a fi standardizate pe vehiculul dvs.
Unii producători de autovehicule, cum ar fi Audi, BMW, Mercedes și alții, echipează vehiculele lor cu anvelope originale   special fabricate pentru marca lor. Aceste pneuri au un marcaj OE special pe peretele lateral. În acest caz, Michelin recomandă înlocuirea anvelopei pe autovehiculul dvs. numai cu anvelopele echipate cu marcajul OE necesar.
Tabel de marcaje OE după marca vehiculului:
MO = Mercedes
AO = Audi
VO = Volkswagen
N0, N1, N2, N3, N4 = Porsche
MO1 = AMG
RO1 = AUDI QUATTRO
Verificarea presiunii aerului din anvelopă și întreținerea regulată a pneurilor, cum ar fi rotația, alinierea și inspecțiile, vă pot ajuta să economisiți bani. Acesta poate prelungi durata de viață a anvelopelor dvs., astfel încât să nu trebuiască să cumpărați atat de des anvelope de schimb.
Lucrurile simple cum ar fi verificarea presiunii anvelopei pentru a vă asigura că acestea sunt umflate corespunzător pot face o diferență reală în timpul duratei de viata a anvelopei. Pneurile sub presiune sau supra-umflate nu se comporta uniform și nu vor dura atât de mult timp. De exemplu, o anvelopă care este în mod constant sub-umflată cu 20% poate dura cu 20% mai puțin. Asta înseamnă că o anvelopă care ar trebui în mod normal să dureze 10.000 km ar fi uzată cu 5000 km. De asemenea, deoarece axele din față și din spate, precum și părțile laterale din dreapta și din stânga ale autovehiculului folosesc în mod diferit anvelopele, rotirea regulată a anvelopei între diferitele poziții va asigura o uzură uniformă și o durată mai lungă.
Anvelopele deformate una dintre cele mai mari cauze ale utilizării combustibilului în exces. 
Anvelopele sub-umflate au o rezistență mai mare la rulare, ceea ce înseamnă că este nevoie de mai mult efort de la motor pentru a se deplasa.
Anvelopele dvs. sunt singurul punct de contact pe care îl are autovehiculul dvs. cu drumul – acestea trebuie să fie în stare bună de funcționare în orice moment pentru a vă asigura siguranța.
Pentru a evita orice probleme, urmați aceste sfaturi importante de îngrijire:
Inspectați anvelopa:
Este posibil să nu observați întotdeauna dacă unadintre anvelopele dvs. a fost deteriorate. Controlați periodic anvelopele pentru uzură și orice deteriorare pentru a evita orice problemă. De asemenea, optati pentru un profesionist sa inspecteze anvelopele dvs. în fiecare an.
Verificați presiunea aerului:
Conducerea cu presiune incorecta a pneurilor poate afecta manevrarea și frânarea autovehiculului, în special în condiții umede, și poate compromite în mod serios siguranța dumneavoastră. Conducerea autovehiculului cu pneuri mult sub-umflate poate cauza acumularea de căldură și, eventual, o defecțiune prematură. Verificați presiunea anvelopelor dvs. lunar și înainte de fiecare călătorie lungă.
Respectați capacitatea de încărcare:
Nu depășiți capacitatea de încărcare în raport cu indicele de încărcare al anvelopei. Anvelopele încărcate dincolo de încărcăturile lor maxime pot genera căldură excesivă care poate duce la distrugerea bruscă a pneurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image