Aduceti natura in casa dumneavoastra cu parchetul din lemn masiv de la Kormos!

0

Nu-i asa ca v-ati plictisit de banalul linoleum care acopera podelele apartamentului dumneavoastra? Ei bine, puteti sa schimbati complet ambianta locuintei, inlocuind linoleumul cu parchet lemn masiv produs de firma Kormos.
Vedeti dumneavoastra, atunci cand redecorati o locuinta – fie ea vila, garsoniera sau apartament la bloc – e bine sa incepeti cu podelele. Iar o podea acoperita cu parchet din lemn de stejar sau frasin, in afara de faptul ca e mai sanatoasa si mai usor de intretinut decat una acoperita cu linoleum, este si mai frumoasa! Lemnul are in el ceva asa, tainic si un pic misterios, care evoca atmosfera din cartile de povesti ale copilariei si care te indeamna sa-l mangai. Iar daca sunteti mai romantici din fire si va place sa mergeti desculti, un parchet de lemn va va mangaia placut talpile – ceea ce despre linoleum, care este un produs al industriei petrochimice, deci ceva cat se poate de artificial, nu se poate spune. Si nici despre gresie, care fiind o piatra (mai exact, o roca sedimentara formata din granule de nisip cimentate), creeaza o senzatie de frig. In schimb, cu un parchet din lemn masiv aduceti natura in locuinta dumneavoastra!
Parchetul din lemn natur poate fi instalat prin lipire sau prin batere in cuie, este compatibil cu sistemele de incalzire instalate sub pardoseala, este 100% reciclabil, are calitati termoizolatoare dovedite, si, nu in ultimul rand, este rezistent si usor de intretinut. De fapt, nu necesita aproape niciun fel de intretinere! Pe scurt, din punct de vedere al eficientei, este solutia ideala.

Cat priveste estetica, orice comparatie cu linoleumul este inutila. Lemnul va ramane intotdeauna lemn! Iar daca va place mobilierul in stil rustic sau medieval, un parchet din lemn masiv este un „must have”, cum spun anglo-saxonii. Sau, daca preferati expresiile de sorginte latina, este o „conditie sine qua non”!
Chiar si Regele-Soare, cum era numit Ludovic al XIV-lea, s-a convins de calitatile parchetului, cu care a inclocuit (nu, nu cu mana lui, ce credeati?) pardoselele de marmura de la Versailles, care erau greu de intretinut si, pentru ca trebuia spalata de cateva ori pe zi, provoca putrezirea grinzilor din lemn de stejar care constituiau structura de rezistenta a planseelor (pentru ca apa se mai si infiltreaza, ce sa-i faci?). Asta se intampla in anul 1684 . iar de atunci incoace, parchetul in patrate diagonale mari (numit, bineinteles, „parchet de Versailles) a „facut cariera”, exemplul Curtii Regale a Frantei fiind urmat de toata „lumea buna” din Europa. De altfel, cuvantul „parchet” provine din limba franceza (mai exact, din franceza veche), diind un diminutiv pentru „parc”, termen care initial desemna un spatiu inchis – si nu tocmai mare.
In loc de incheiere, daca vreti sa aflati mai multe despre tipurile de parchet produse de Kormos Impex, companie cu decenii de experienta in industria prelucrarii lemnului, duceti-va la sediul firmei, care este in comuna Visina din judetul Dambivita, pe Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti la kilometrul 70. Orarul este de luni pana vineri, intre orele 8:00 si 17:00, iar sambata intre orele 8:00 si 14:00. Puteti, de asemenea, da un e-mai pe adresele info@kormos-parchet.ro sau office@kormos-parchet.ro, trimite un fax la +40 245 725 222 sau telefona la +40 245 725 221 (fix) sau +40 725 224 842 (mobil).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image