Cate neplaceri cauzate de lipsa serviciilor funerare…

0

Imi amintesc de mortile cunoscutilor si rudelor indepartate, fiindca sunt o persoana norocoasa, inca nu am pierdut pe cineva foarte drag sau apropiat. Neaparat un apartinator trebuia sa alerge la autoritati: la medicul de familie pentru confirmarea decesului, la Primarie si la preot pentru a pune la punct legalitatea inhumarii.
Peste tot astepta, era nevoit sa stea la coada, in ciuda zbuciumului sufletesc si a noptilor nedormite sau nu gasea pe cine trebuie si era nevoit sa se duca din nou, ca mortul nu putea sa ramana neingropat.
Nimic nu era comod: nici sa stai acasa si sa pregatesti trupul de procesiunea finala, fiindca pana la asezarea in sicriu, era nevoie de multe operatiuni traumatizante, nici sa te duci cu lista dupa cumparaturi. Imi amintesc ce greu era sa gasesti pe cineva care sa accepte sa spele trupul neinsufletit. Toti refuzau indreptatit sa te ajute la acest serviciu, contactul cu un trup lipsit de viata fiind un lucru tare neplacut. Cand persoana decedata suferise si de o boala grava, vecinii erau si mai reticenti in a ajuta la spalarea cadavrului. De multe ori mi s-a spus cum membrii familiei au fost nevoiti sa isi adune puterile, sa treaca peste suferinta si superstitiile de a pregati singur trupul celui decedat din casa si l-au spalat, imbracat si asezat in sicriu.
Datoria fata de cel disparut le-a impus sa-si invinga temerile si instinctele.

 Multi s-au imbolnavit dupa o astfel de experienta marturisind ca trupul rece le-a produs o groaza greu de scos din suflet.
Nici nu va imaginati cat am fost de fericita pentru toti oamenii cand am aflat de infiintare servicii funerare!
De 20 ani reprezentantii uneia dintre cele mai serioase firme de profil din Romania Funerare-servicii.ro se ocupa de decesul din familie, indiferent unde a avut loc cu profesionalism, asumandu-si tot cee ce ar putea sa te marcheze negativ toata viata.
Este calmant sa stii ca ai convenit cu o echipa sa:
-alerge dupa toate actele necesare inmormantarii celui apropiat in locul tau. Experienta inseamna ordonarea corecta a etapelor, in timp ce daca ai incerca sa rezolvi singur problemele ti-ai complica existent fiindca nu ai sti sa ordonezi demersurile. O firma funerara face aproape totul in locul tau, lasandu-ti timpul necesar pe care sa-l petreci cu cel care va pleca definitiv din viata ta.
-sa asigure cu resurse si consumabile proprii toaletarea decedatului. Operatiunile cele mai dificile: spalarea, barbieritul, taiatul unghiilor, cosmetizarea fetei, imbalsamarea si imbracarea sunt realizate de catre profesionisti care au si echipamente corespunzatoare care sa-i fereasca de contactul direct cu cadavrul.
-cumparaturile necesare si aducerea lor la domiciliu
-manipularea cadavrului si a sicriului. In trecut, tot membrii familiei erau insarcinati cu asta.
-transportul de la spital sau de la domiciliu la capela si la cimitir.
Firma prezentata mai sus asigura servicii funerare ireprosabile la preturi oneste fiind unul dintre cei mai buni furnizori de servicii de profil din tara. Este bine sa stiti din timp unde va puteti adresa pentru a va indeplini sacra datorie de a le asigura celor dragi o ceremonie demna si un somn de veci odihnitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image