Procesul de metalizare o alternativa atractiva pentru reducerea cheltuielilor dar si pentru obtinerea unor rezultate excelente in placare

0
Orice entitate economica isi doreste sa apeleze la o serie de alternative care sa reduca costurile de productie si in acelasi timp sa ofere rezultate eficiente. Ei bine, un astfel de procedeu este reprezentat de metalizare. Practic acest procedeu este o pulverizare termica ce reduce in mod considerabil aparitia unor probleme precum uzura timpurie, coroziunea sau degradarea prin care se acopera suprafata cu ajutorul unor tehnologii personalizate.
Despre procesul de metalizare
Metalizarea este un procedeu ce are o utilizare pe scara larga in special in domeniul industrial dar nu este exclusa utilizarea in anumite domenii conexe. Prin intermediul acestui procedeu, se pulverizeaza termic suprafata prin incalzirea materialului astfel incat particulele topite sa fie accelerate si sa patrunda pana in substrat. Viteza de lucru este una impresionanta iar rezultatele obtinute sunt intotdeauna perfecte. Dupa finalizarea acestui procedeu, particulele topite se vor intari pe substrat si astfel se formeaza invelisul de protectie pentru a se evita problemele care pot aparea in cazul unor anumite categorii de produse finite. Acoperirea se realizeaza in momentul in care milioanele de particule se aseaza una peste cealalta iar lipirea de substrat prin  lipire mecanica sau metalurgica.
Pentru indeplinirea cu succes a acestui procedeu se pot utiliza o serie de materiale dintre care amintim sarma (zinc, aluminiu, zinc-aluminiu, aliaje de aluminiu si nichel, crom, molibden, otel inoxidabil, aliaje dure, aliaje rezistente la uzura, cupru si alte aliaje de cupru) dar si pulberi (aliaje de aluminiu, carbura de crom, aliaje de cobalt, titan, oxid de titan, etc.).
Echipamentele de metalizare utilizate sunt si ele destul de diversificate intrucat evolutia tehnologica a diversificat si cerintele pietei in ceea ce priveste obtinerea unor produse finite de calitate superioara si nu numai.
Pentru a putea sa va faceti o idee mai concreta despre metalizare, acesta este un procedeu foarte util in redarea calitatii unor obiecte uzate. Este vorba despre un proces complex si modern care necesita sa fie realizat numai de specialisti in domeniu pentru a se putea obtine cele mai bune rezultate. Metalizarea este un procedeu care a fost descoperit in urma cu 70 de ani in Elvetia iar de atunci pe plan mondial s-au dezvoltat numeroase procedee care difera intre ele in functie de tipul de materiale utilizate.
Prin intermediul acestui procedeu nu se acopera numai suprafete metalice ci si din alte materiale ca sticla, gipsul sau chiar lemnul.
Avatajele obtinute prin intermediul procedeului de metalizare
Prin metalizare se pot obtine numeroase avantaje precum posibilitatea acoperirii unor suprafete destul de mari in straturi groase, rezistenta la uzura foarte mare a stratului depus, se imbunatatesc conditiile de ungere si nu se produce deformarea piesei reconditionate. Un alt avantaj pe care il mai ofera este posibilitatea de a se utiliza si alte materiale sau aliaje in afara de otel dar si productivitatea crescuta care se obtine in urma utilizarii acestui procedeu. Cu siguranta daca v-ati gandit sa apelati la specialisti care sa va ofere rezultatele dorite si calitatea inalta a produselor finite atunci echipa companiei Suprablast este oricand pregatita sa va dea o mana de ajutor. Tot ce trebuie sa faceti este sa contactati echipa utilizand datele de contact de pe website-ul www.alicesablare.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image