Rochia mea de banchet trebuie sa fie solara!

0

-O rochie perfecta pentru o adolescenta perfecta aveti? Nu aveti exemplarul acela care iti taie rasuflarea, cand il vezi ascuns printre rochii de seara care sa o puna in valoare pe frumoasa mea fiica?
Asa intreba mama pe la toate magazinele de haine din oras si pe masura ce numarul magazinelor scadea, valul de tristete de pe fata mamei devenea vizibil. Am asigurat-o ca voi gasi o rochie solara pentru cea mai importanta seara din viata mea sa o fac sa zambeasca.
Imi doream o rochia vie, vesela, nu una inchisa la culoare si cu aplicatii stridente, ci la fel de simpla ca o floare de camp.
-O rochie galbena cu imprimeu floral, cu flori de camp, am spus tare!
In sfarsit, mama a inceput sa rada, desi ii ramasesera urmele incruntatii pe frunte.

-Nu ai gusturi proaste deloc, dar raporteaza-te la realitate! De fapt nu am gasit nici macar o rochie de seara in magazinele din oras potrivita pentru o adolescent ca tine si o ocazie speciala ca banchetul de absolvire…
Apoi dragostea mea pentru literature m-a salvat. Dintotdeauna am invata ca daca nu gasesti ceea ce ai nevoie sau te face fericit in lumea reala, te refugiezi intr-o lume paralele imaginara sau virtuala. Asa mi-a venit idea sa intru in magazinul Rochii-perfect.com insotita de mama.
Am chemat-o langa mine si i-am aratat rochiile perfecte pe ecran. Erau elegante, simple, din materiale foarte bune, croite impecabil pentru tinere, cromatica rafinata, iar combinatiile irezistibile: matase si dantela, voal si dantela, aplicatii aurii si argintii de bun gust, toate strategiile faceau din fiecare exponat o piesa dorita, o rochie pe care o puteai purta cu mandrie la orice ocazie, chiar si la evenimentele la care participau oameni foarte bogati.
Amandoua am spus in cacelasi timp: “Iata rochia ta!”, cand am vazut ROCHIA ANABELLE YELLOW FLOWER.
Croiala era simpla si comoda, fara a sacrifice eleganta. Decolteul rotund punea in valoare gatul perfect, tanar, fara riduri, pete sau piele lasata. Colierele sau margelele ar fi fost de prisos rochia in sine fiind o bijuterie! Voalul era materialul potrivit pentru o seara estivala si pentru atmosfera incinsa de la petrecere. Emotiile, dansul produce norm de multa caldura, asa ca era nevoie d eun material usor si vaporos.
Usor larguta, ea ar fi picat sublime pe orice silueta, iar faptul ca era fara maneci dadea posibilitatea purtarii la nevoie cu un bolero, esarfa sau sal care sa se asorteze cu ea.
O rochie lunga pare intotdeauna mai bogata decat una scurta si acopera picioarele, alt aspect pozitiv, fiindca in cazul in care se schimba vremea, frigul intre cel mai usor in organism de la picioare.
Reducerea de 40 de lei era canalizata catre pantofi sau catre machiajul si coafura fetei mele, asa ca am plasat urgent comanda temandu-ne sa nu fie totusi o greseala. O rochie atat de frumoasa si de eleganta sa coste numai 159 de lei???
Mama crede si acum, cand iau rochia galbena din voal la petreceri si aniversari fiindca am un success coplesitor cu ea, ca eu am trisat sic a am vazut-o dinainte. Era prea mare coincidenta intre sperante si aspectul ei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image