Un ten frumos se îngrijește din tinerețe!

0

Un proverb englez spune că munca unei femei nu se termină niciodată. Și este adevărat, fie că vorbim de lansarea într-o carieră după terminarea facultății, despre construirea (sau cumpărarea) unei case, avut grijă de copii sau despre a fi o fiică/soțiea/mamă sau prietenă mai bună. Femeile se fac remarcate prin acest spirit, al dăruirii complete în lucrurile și relațiile în care investesc timp și emoții.

Dar proverbul mai are o nuanță, cel puțin din punctul meu de vedere: se referă și la întrega rutină zilnică de îngrijire și cosmetizare, specifică sexului frumos. Și, inevitabil, îngrijirea pielii devine o prioritate pentru majoritatea femeilor.

Curățarea corectă a tenului, hidratarea, aplicarea cremelor solare sau a cremelor anti-rid trebuie să devină un obicei. Este important să ai grijă de pielea ta la 20 de ani ca să te bucuri de tine și de frumusețea ta și la 40 de ani.

În rândurile care urmează, voi prezenta ce trebuie să urmărești pentru a-ți îngriji corect pielea la vârsta de 20 de ani!

La 20 de ani – stilul de viață nesănătos și hormonii și soarele sunt cele mai mari provocări

La 20 de ani, în afara acneei ocazionale, pielea este sănătoasă. Hormonii care o mai iau (încă) razna uneori și expunerea la soare sunt cele mai mari probleme cu care te vei confrunta. Un alt aspect este cel legat de stilul de viață: alcoolul, fumatul și programul neregulat de somn va avea un impact negativ asupra pielii tale.

Rutina zilnică:

● Curățare – folosește un săpun delicat pentru curățarea zilnică a feței. Folosește scrub doar o dată pe săptămână
● Hidratare – utilizează o cremă ușoară de zi și una fără ulei pentru noapte;
● Protecție solară – nu ieși niciodată din casă fără să folosești o cremă de protecție solară. Îți vei mulțumi mai târziu pentru această decizie, când la întâlnirea de 20 de ani de la terminarea liceului, tenul tău va fi cel care se remarca printr-un ton uniform, fără depigmentări și cu mult mai puține riduri.

Care sunt remediile pentru grijile tale

Acnee

Atunci când vine vorba despre acnee, trebuie să știi că este o problemă generală a vârstei. Orice ar fi, hormonii se mai manifestă din când în când și în acest fel și, bineînțeles, acest lucru este cel puțin neplăcut.

Pentru erupțiile ușoare, este recomandat să folosești o cremă-tratament cu aplicare locală, care să conțină acid salicilic sau peroxid de de benzonil. Există și alternative organice, precum arborele de ceai sau neem-ul.

Cel mai probabil nu auzi asta pentru prima dată, dar nu lua atitudine în lupta cu acneea prin încercând să storci coșurile. Îți poți provoca leziuni minore ale feței, care vor deveni însă cicatrici inestetice pe tenul tău.

În cazul în care acneea persistă și îți creează probleme serioase, este recomandat să apelezi la un dermatolog.

Pigmentare

Pigmentarea este, cu siguranță, neplăcută. Zonele tenului în care nuanța este vizibil diferită nu te vor face să te simți confortabil. Pentru a evita astfel de situații, folosește o cremă care să conțină vitaminele A, C sau E ca să reduci riscul apariției pigmentării.

Un alt aspect important a fost menționat și mai sus, dar este aplicabil și aici. Crema de protecție solară nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică!

Pe timpul nopții, după curățarea feței, folosește un ser cu vitamina C și sub nicio formă nu te duce la culcare fără să te demachiezi!

Îmbătrânirea tenului

La 20 de ani, lupta cu ridurile nu este o prioritate, dar își are importanța ei fără doar și poate. În primul rând, trebuie să ai grijă de sănătatea tenului tău. În acest sens, curăță-ți fața cu regularitate pentru a elimina punctele negre și coșurile, în special din zona nasului.

Poți folosi și o cremă antirid, mai ales dacă petreci mult timp în spații deschise. Soarele are un puternic efect de îmbătrânire asupra tenului, așa că prin aplicarea unui tratament anti-rid în cantități moderate va preveni efectele pe termen lung ale expunerii prelungite la soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image