Pe unde a mai calatorit Maria de la Micuta-Turista.com?

0

Ce ati spune despre o vacanta peste hotare alaturi de cel mic? Stiu, multi dintre voi ati spune imediat ca o calatorie alaturi de bebe este un plan mult prea indraznet. Pe langa asta, multi dintre voi ati crede ca obtinerea pasaportului pentru copil necesita multa alergatura si o intreaga bataie de cap, ceea ce niciunul dintre noi nu isi doreste. Ei bine, vrem sa va spunem ca o calatorie alaturi de cel mic nu este atat de greu de organizat! Iar asta am aflat si noi dupa ce am citit aventurile prin care a trecut Maria de la www.micuta-turista.com!

Putem pleca in strainatate alaturi de cel mic? 

Raspunsul este cu siguranta unul afirmativ. In primul rand sa vorbim despre pasaport, primul aspect la care trebuie sa ne gandim inainte sa organizam o astfel de vacanta. Putem alege fie intre pasaportul simplu electronic, valabil trei ani pentru copii sub 14 ani, fie pentru pasaportul temporar, valabil doar pentru un an. In cazul pasaportului simplu electronic, este nevoie sa va prezentati alaturi de copil la ghiseu, in schimb pentru cel temporar nu este nevoie de prezenta copilului. In orice caz, noi va recomandam sa nu va faceti pasaportul in perioada concediilor, acea perioada fiind cea mai aglomerata din an!

Acum ca stim ce trebuie sa facem pentru a obtine pasaportul pentru copilul nostru, nu ne ramane decat sa ne organizam plecarea in strainatate. Avand in vedere ca vom avea langa noi un copil mic, trebuie sa luam in considerara cateva aspecte. Spre exemplu, ar trebui sa alegem o destinatie nu foarte indepartata, deoarece niciun copil mic nu ar suporta un drum foarte lung. De asemenea, trebuie sa fim constienti de faptul ca nu vom putea umbla toata ziua printre obiective turistice atunci cand avem un copil mic langa noi!

Daca tot am dat-o ca exemplu pe Maria, haideti sa vedem unde a calatorit ea si cum s-a descurcat. Desi nu are decat un an si trei luni la acest moment, Maria a plecat deja alaturi de parintii ei in mai multe vacante, una dintre ele fiind in Serbia. Dupa o noapte petrecuta la Drobeta Turnu Severin, parintii impreuna cu Maria au plecat la drum pana in Belgrad, capitala tarii vecine. Nu au petrecut decat o zi acolo, insa Maria s-a putut bucura de o zi de vacanta in care a putut admira peisajele de pe drum.

Ce spuneti, v-am trezit apetitul pentru o vacanta alaturi de copil? Noi credem ca este o oportunitate minunata atat de a va plimba, cat si de a va crea amintiri de neuitat alaturi de copil. Pentru mai multe povesti de calatorie, Micuta Turista va sta la dispozitie cu impresii despre locurile pe care le-a mai vizitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image