Cat de important este sa alegi o formatie nunta potrivita?

0
Nunta este un eveniment social important, asociat de obicei cu o reuniune sociala considerabila. O formatie nunta poate sustine muzical atmosfera speciala. In functie de statutul financiar si social al tanarului cuplu, aceste intruniri pot ajunge sa aiba chiar si aspect politic ori monden, mai ales in randul vedetelor si a personalitatilor cunoscute. De cand lumea si pamantul, nuntile au fost organizate atat in clasele sociale inalte, cat si in cele de jos – oameni saraci si bogati se casatoresc. Toate lumea dorea ceva special in aceasta zi, ceva care sa pecetluiasca aceasta schimbare majora din viata tinerilor insuratei.
Muzica auzita in diferite momente ale ceremoniei si petrecerii de nunta a avut intotdeauna o importanta majora in crearea unei atmosfere frumoase, pline de bucurie si eleganta. Florile si muzica sunt in general doua mari aspecte esentiale pentru crearea unui cadru special de nunta, in amenajare. Privind la o combinatie florala proaspata si frumoasa, ascultand muzica delicata si emotionanta in timpul ceremoniei de nunta ajungem sa apreciem aceste momente unice de fericire si bucurie. Simtim solemnitatea zilei nuntii.
Formatie nunta: Importanta muzicii in cadrul unei nunti
Probabil ati tinde sa credeti ca muzica a facut parte din peisajul nuntilor chiar si in cele mai vechi timpuri. Oare este posibil sa existe o nunta fara muzica? Ei bine, muzica a jucat un rol important in istorie, la fiecare intrunire sociala, la orice ritual social, politic si chiar religios, chiar daca in general nu era permisa inainte de mijlocul secolului al XIX-lea.
Acest prag este important ca si exemplu in istoria muzicii de petrecere si nunti. Probabil ati auzit A Midsummer Nights` Dream, o piesa renumita de la Mendelssohn. Muzica ne ajuta sa ne concentram asupra evenimentelor emotionante ale evenimentului, sa ne eliberam de emotii, sa simtim solemnitatea momentului familial si social. Deci, muzica de la nunta isi regaseste cu usurinta locul in fiecare cultura, in fiecare civilitatie si in fiecare epoca istorica. Poate fi vocala sau instrumentala. Ceremoniile civile sau bisericesti sunt de obicei urmate de petreceri asistate de muzicieni, formatii sau DJ-i. Acestia au misiunea de a asigura un fundal muzical potrivit pentru tema si specificul unei nunti.
Muzica de petrecere poate avea multe stiluri si abordari. Profesionistii folosesc o multime de efecte muzicale si cantece individuale pentru a exprima importanta acestei parti a ceremoniei.  Asa a aparut muzica interludica, dansul mirilor, muzica de primire a invitatilor, muzica de petrecere, momentul dezgatirii miresei etc – fiecare are un anumit rol.
Cuplul cel tanar urmeaza de fapt un ritual de ceremonie lunga, cu diferite stadii si actiuni de legalizare a uniunii matrimoniale. Cuplul este declarat sot si sotie dupa o lunga procedura menita sa asigure legalitatea unirii lor. Sunt alese diferite melodii in conformitate cu pasul urmator care trebuie realizat in timpul acestui ritual. Cantecele pot anunta urmatoarea parte a petrecerii. Prin urmare putem vorbi despre melodii specifice miresii (I-ati mireasa ziua buna, cantece de nunta, de primire a tortului, cantece de dans si alte piese muzicale pentru indeplinirea unei traditii speciale de nunta). Aceste obiceiuri si traditii pot fi diferite in fiecare cultura, in fiecare religie, dar ce este interesant este ca toate sunt acompaniate de obicei de muzica bine pregatita si interpretata. Rareori exista la nunta momente fara fundal muzical adecvat.
Deci nunta reprezinta un eveniment special pentru familie, prieteni, parteneri de afaceri. Muzica stabileste tonul general al receptiei si petrecerii, exprimand numeroase trairi sau chiar diferite informatii despre cuplul care isi uneste destinele. Mirii pot alege sa colaboreze cu DJ sau cu o formatie nunta. Internetul va ofera o multime de idei si trucuri despre cum sa va pregatiti de nunta. Dar totul ar trebui sa inceapa cu alegerea unei formatii muzica de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image