Intrebari esentiale pentru un incepator intr-ale alimentatiei publice

0

Primul aspect semnalat in randul intreprinzatorilor din domeniul alimentatiei publice este rata mare de esec. Cu totii ne intrebam insa care ar fi cauzele, din moment ce omenirea nu poate trai fara hrana, nu-i asa?

Multe esecuri si falimente ar putea fi insa evitate in cazul in care antreprenorii ar raspunde la cateva intrebari esentiale pentru activitatea lor. Iar cand de afacere depinde nu doar viata lor, ci si a membrilor familiilor sau a prietenilor, atunci aceste intrebari sunt cu atat mai importante.

De ce vrei sa incepi o afacere?

Majoritatea celor care se apuca de afacerile in domeniul alimentatiei publice fac acest pas impinsi de prieteni sau de rude, care cred ca, daca au o reteta buna, pot neaparat sau o vanda si sa se imbogateasca din asta. Pasiunea lor pentru mancare este, de obicei, imboldul principal pentru intrarea in afaceri si, de multe ori, pentru succes.

De ce insa falimenteaza majoritatea antreprenorilor din acest domeniu? Primul motiv ar fi acela ca raman blocati in bucatarie, fara sa se mai uite in jur. Prin urmare, ei se gandesc doar la cum sa preparea mancarea si nu la afacerea cu mancare, care presupune mult mai mult de atat.

Cum vrei sa-ti cresti afacerea?

Sunt mari sanse, atunci cand incepeti o afacere sau cand incercati sa va specializati, sa nu fi raspuns la niciuna dintre aceste intrebari inainte de a investi banii. Iar daca procesul merge in acelasi ritm, pe masura ce te dezvolti, se presupune ca vei cheltui bani in aceleasi proportii ca la inceput.

O afacere deja inceputa trebuie sa aiba insa un plan de dezvoltare bine pus la punct, astfel incat acest lucru sa se poata face cu o analiza foarte atenta a costurilor si beneficiilor. Altfel, vei avea nevoie de mult mai multa munca si de mai multi bani cheluiti pentru a va vedea produsul de pe linia de fabricatie in masina distribuitorului si apoi pe rafturle magazinelor.

Iar sistemul de distributie actual costa destul de mult. Prin urmare, pe masura ce va dezvoltati, veti avea nevoie nu doar de cheltuieli suplimentare pe modernizare si mobilier restaurant – Promobila.com, ci si de angajarea unuia sau mai multor brokeri. Mai multe comenzi de la supermarketuri presupune ca veti avea nevoie de mai multa mancare si de mai multe ambalaje care, de asemenea, costa bani. Poti cere ajutorul celor de la Promobila.com pentru sfaturi legate de dotari restaurante.

Intrebarea esentiala este insa daca produsul dumneavoastra este, intr-adevar, dorit de consumatori. Au nevoie de asa ceva? Puteti satisface nevoile cumparatorilor astfel incat acestia sa considere ca merita sa cheltuie banii pe asa ceva?

Mai mult, trebuie sa te intrebi daca, odata ce au consmat produsul o data o vor face si maine si poimaine, in mod constant? Raspundeti punctual la aceste intrebari si, cu siguranta, veti gasi o noua abordare pentru afacerea dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image