Avatar 2 la11 km sub apa


Ceea ce-şi doreau milioane de fani, o continuare a peliculei 3D “Avatar”, e la un pas de a deveni realitate. Regizorul James Cameron a anunţat că va începe filmările în curând, în celebra Groapă a Marianelor (cel mai adânc punct de pe planetă), din Oceanul Pacific, care are o adâncime de 11 kilometri.
James Cameron a închiriat recent un submarin, Trieste, singurul care a reuşit să ajungă la 10.000 de metri sub nivelul mării. Acesta va fi dotat acum cu echipamente de ultimă generaţie pentru a filma sub apă. Motivul? Regizorul american începe filmările la “Avatar 2”, în care acţiunea se petrece în oceanele de pe frumoasa planetă Pandora.

Expediţia lui Cameron e o provocare, deoarece, dacă va reuşi să ajungă la adâncimea de 11 km, ar trebui să îndure o presiune de câteva zeci de ori mai mare decât la suprafaţă, acest lucru putându-i fi fatal (geamurile submarinului se pot sparge şi regizorul ar muri pe loc, strâns ca într-o menghină).
Buget de 350 milioane de dolari
Dacă pentru primul Avatar a cheltuit 240 de milioane de dolari, acum, Cameron vrea să-şi bată propriul record pentru cel mai mare buget investit vreodată, scoţând din conturile casei de producţie 20th Century Fox nu mai puţin de 350 de milioane de dolari.

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente