Testul de paternitate

Se mai numeste si test ADN si reprezinta metoda cea mai sigura de stabilire a paternitatii. Practic, prin intermediul acestui test se stabileste cu siguranta daca exista relatie de rudenie (tata- fiu/fiica) intre subiectii analizati.
Testul ADN poate fi facut atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere.
Daca se alege testarea din timpul sarcinii, aceasta poate fi facuta abia din al doilea trimestru de sarcina. Procedura este invaziva pentru viitoare mamica si presupune o serie de riscuri, printre care si cel de avort. Totusi, se considera ca aceste riscuri sunt scazute.
Daca se opteaza pentru testarea dupa nastere, procedura este una  foarte simpla, recoltandu-se probe de sange de la ambele parti (presupusul tata si nou-nascutul). De asemenea, pot fi folosite pentru testare: par, sperma si tesut.
In prezent, testul ADN a devenit o metoda modera si simpla de a stabili cu exactitate patrenitatea. Trebuie adaugat faptul ca efectuarea acestui test reprezinta o situatie delicata din punct de vedere emotional, atat pentru ambii parteneri cat si pentru familiile acestora.
In Romania, testul ADN se poate efectua in mai multe centre medicale private, contra cost. Pretul unui test de paternitate este in jur de 220 Euro.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente