Post Top Ad

evomag.ro

duminică, 27 februarie 2011

Romanul care a devenit primar in Chicago

Rahm Emanuel, fost consilier al presedintelui Barack Obama, este de cateva zile noul primar al orasului Chicago. Dupa ce a aflat rezultatele, el a tinut un mic discurs in care a adus vorba si despre originile sale din Romania.


"Pentru mine, Rahm Emanuel, nepotul lui Herman Smulivitz, care a venit in acest oras in 1917, de la granita ruso-romana, pe cand avea 13 ani, pentru a scapa de pogromuri, si fiul lui Benjamin Emanuel, care a venit aici in 1959 din Israel pentru a incepe o cariera medicala, este o mare realizare personala." - The New York Times.

Acesta este un fragment din discursul lui Rahm Emanuel , la aflarea vestii ca a castigat alegerile pentru primaria orasului Chicago.
Fostul secretar general al Casei Albe a mai vorbit de originile sale romane si lasfarsitul anului trecut, in timp ce se afla in campanie electorala pentru alegerile din Chicago.
Intr-un interviu acordat publicatiei locale Windy City Times, citat de Mediafax, Emanuel a declarat ca bunicul sau a emigrat in Statele Unite din Rusia si Romania, in 1917.

2 comentarii: