Post Top Ad

evomag.ro

joi, 16 mai 2013

Cadourile online, o modalitate de a economisi timp si bani !


Sezonul cadourilor poate fi pe cat de frustrant, pe atat de placut, in functie de modul in care fiecare alege sa isi faca cumparaturile. Odata ce sarbatorile se apropie, mall-urile si shoppingcenter-urile devin neincapatoare, iar centrele marilor orase sunt impanzite de targuri de cadouri de diverse marimi si chiar pe diverse specializari. Exista insa o alta piata despre care abia in ultimul timp a inceput sa se discute mai multe: piata de cadouri online

Care este dezavantajul cumparaturilor de sarbatori facute in magazine sau in targurile de cadouri?

Sarbatorile de iarna sunt perioada in care cererea si cifrele de vanzari ajung sa se dubleze sau chiar tripleze. Fenomenul este unul simplu, cu cat mai multi cumparatori trec pragul magazinelor, cu atat cererea creste si implicit preturile pot fi umflate. Cadouri pe care in mod normal, in afara sezonului, am plati un anumit pret, se dubleaza sau chiar tripleaza. Nici in targurile de cadouri unde ar trebui in mod normal sa se gaseasca mai multe oferte, situatia nu este mult diferita. Cand vine vorba de cadourile de sarbatori, optiunile sunt simple:
  •                 fie cumparam cadouri scumpe, insa economisim timp.
  •                 fie economisim bani, insa pierdem timp cautand acele cateva magazine si zone ocolite de scumpirile de sezon.

Pentru mult timp a parut ca nu exista cale de mijloc intre aceste doua situatii, insa ultimii ani au dovedit contrariul, romanii au inceput sa cumpere cu cap si aleg din ce in ce mai des mediul online pentru achizitionarea de cadouri

Cum economisesti cumparand cadouri online?
Pentru mult timp, modalitatea de a face cumparaturi online parea mult prea complicata si o adevarata bataie de cap, insa de la aparitia eCommerce-ului in tara, situatia s-a schimbat mult. In ziua de astazi, pentru a face cumparaturi online este de ajuns sa ne aflam in posesia unui card visa sau mastercard, iar site-urile specializate de cadouri precum www.cudetoate.ro au interfete usor de utilizat dupa modelul cosului de cumparaturi virtual.

Cumparand cadouri online, se beneficieaza de urmatoarele avantaje:
Este aproape imposibil sa se faca o comparatie intre diferenta de timp petrecuta in mediul online si in magazinele fizice pentru a compara acelasi numar de produse. Online, exista motoare de cautare ce pot lista sute de rezultate deodata, astfel incat cumparatorul sa poata alege pretul si detaliile preferate, pe cand in shoppingcenter-uri si mall-uri, timpul de deplasare intre atatea magazine diferite face din procesul de cumparare a cadourilor o activitate ce nu se poate desfasura, in mod realistic, intr-o singura zi. Online, cadourile pentru intreaga familie pot fi cumparate in pauzele dintre pregatirile de sarbatori sau pauza de masa de la birou.

Se economisesc bani:
Cumparand cadouri online, solutia de mijloc deschisa drept inexistenta ceva mai sus se deschide ca oportunitate pentru cumparatori. Se pot cumpara rapid, dar si ieftin cadourile ideale, motivul fiind dezvoltarea mediului de ecommerce online, unde competitia este mult mai acerba decat in spatiile din malluri sau shopping center-uri, unde se pot afla doar un numar limitat de magazine. De aceea, multe magazine online vin cu oferte tentante pentru a atrage clienti si a fi mai usor observate in motoarele de cautare.

Se reduc nervii: 
Cumpararea cadourilor pentru sarbatori poate fi o activitate extrem de stresanta datorita unor factori precum aglomeratia, prezenta vanzatorilor ce sunt fie prea insistenti, fie neindeajuns de saritori, traficul si timpul pierdut. Pe de alta parte, putem cumpara cadouri online de la birou, de pe canapea, in timp ce urmarim si serialul preferat, cu o ceasca de ceai sau de cafea la indeamana, intr-un mediu linistit, in care cumparatorii pot lua cele mai bune decizii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu