Cum sa nu iti resfeti copilul cu dulciuri!

Multi am asistat la scene galagioase intre parinti si copii in magazine. Copiii cereau sa li se cumpere un produs, cel mai probabil dulciuri sau jucarii, iar parintii ii refuzau categoric. Cu siguranta ne-am uitat la ei si i-am criticat pe parinti pentru cum si-au crescut copiii si am ras putin de situatie. Asta pana cand am ajuns si noi in situatia acelor parinti.

Copiii reactioneaza asa cand vor ceva foarte mult. Sunt pofticiosi si impulsivi si stiu ca pot sa obtina multe daca se roaga de parinti. Iar parintii vor continua sa le ofere bunatatile dorite doar ca sa ii linisteasca.

Ei bine, strategia aceasta duce la multe probleme. Practic copilul tau te manipuleaza sa ii cumperi ce isi doreste prin niste tehnici foarte simple. Insa, pe termen lung multe atentii, cadouri si dulciuri il pot transforma intr-un copil rasfatat si greu de controlat.

Uite ce strategie am adoptat eu in legatura cu dulciurile:
Eu consider ca desertul nu poate sa lipseasca din alimentatia copiilor. Insa, dulciurile trebuie consumate dupa o masa mai consistenta. Copiii nu trebuie sa manance pe stomacul gol ciocolata, bomboane si alte astfel de produse, ci ele trebuie consumate sistematic, dupa mese. Daca urmezi cu strictete regulile acestea, copiii vor adopta stilul corect de alimentare.

Nu cumpara dulciuri la bucata. Cumpara mai multe si tine-le in casa. Nu le ascunde, pentru ca copilul va simti lipsa de incredere si va vrea mai mult sa isi incerce limitele.

Gasesti dulciuri in cantitati mari la Selgros – alege produsele impreuna cu copilul tau si explica-i de ce unele le poate avea si altele nu. Vorbeste-i despre produsele care ii fac bine si educa-l asupra acelora care contin multe substante nesanatoase.

Daca vei avea mereu dulciuri acasa, atunci cand vei ajunge intr-un magazin si copilul va cere sa ii cumperi dulciuri, il vei putea linisti spunandu-i ca va primi cand va ajunge acasa. Tine-te de cuvant si ofera-i copilului dulciurile promise – daca il pacalesti, data viitoare strategia aceasta nu va mai functiona.

Ideea este ca trebuie sa ne educam copiii corect si mai apoi sa le acordam incredere – trebuie ca ei sa simta ca ii lasam sa aleaga. Daca i-am educat corect, vor face alegerea potrivita.

Selgros Braşov
Produse alimentare şi nealimentare
Calea Bucureşti nr. 231 Braşov,500299 , RO
Tel: 0268 307 000
Fax 0268 307 199

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *