Piscina pentru copii

Piscinele sunt benefice pentru copiii dumneavoastra in multe feluri, unele mai evidente, altele mai putine. Ati fost si dumneavoastra copii si v-ati fi dorit cu siguranta sa aveti in curte o piscina asa ca daca aveti posibilitatea, oferiti aceasta bucurie micutilor si veti ave satisfactia de a-I vedea cu adevarat fericiti.

In primul rand, o piscina inseamna mai multa miscare si efort fizic pentru copiii dumneavoastra. Un copil poate inota si astfel prin acest sport isi dezvolta musculatura si atunci cand va fi aadult va avea un corp armonios. Inotul este unul dintre cele mai frumoase sporturi si mai curate. Desigur, nu trebuie sa faca sport de performanta insa doar simpla miscare in apa va face foarte bine copiiilor.

O piscina privata este probabil mult mai sigura decat una publica. Un bazin in care intra multi oameni este plin de microbi. Desi exista diferite metode de tratare a apei, acestea se bazeaza in mare parte pe substante chimice care pot fi daunatoare organismului uman. Este cunoscut faptul ca multa lume urineaza in bazinele publice si astfel acestea devin un adevarat focar de infectie si puteti contacta boli destil de neplacute cum este si giardia. In concluzie, bazinul de acasa este mult mai sigur deoarece au acces la el doar un numar limitat de persoane pe care ii cunoasteti si le cunoasteti si obiceiurile legate de igiena.

O piscina ii face pe copii sa devina mai sociali. Traim intr-o era in care multi copii sunt legati de dispozitive electronice si jocuri pe tablete si calculatoare, ceea ce ii face sa devina introvertiti si sa inchege prea putine prietenii si relatii sociale. Inotul este o activitate cu atat mai placuta cu cat se practica in grup. Chiar si cei mai timizi copii pot sa devina mai sociabili si mai indrazneti atunci cand se joaca impreuna cu prietenii lor.

Uneori, pentru a convinge un copil sa petreaca o parte din timpul sau afara poate fi o problema destul de complicata pentru parinti. Nu acelasi lucru se intampla daca dispuneti de o piscina. Micutii vor adora sa se balaceasca in apa racoritoare in zilele calduroase de vara si astfel vor beneficia de aportul pe care soarele si aerul curat il au asupra dezvoltarii lor armonioase.

Inotul ajuta la tratarea unor probleme de sanatate. Inafara de beneficiile pe care le are asupra starii fizice, apa este foarte buna pentru cei care au probleme de sanatate. De exemplu, copii cu asm sunt mai feriti de atacurile acestei boli atunci cand inoata decat cei care practica alte sporturi. De asemenea, apa este ideala pentru cei care sunt obezi si vor sa faca exercitii fizice, mai ales la inceput, pentru recuperarea dupa anumite accidente sau pentru cei care prezinta dizabilitati care le afecteaza mobilitatea.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *