Cum sa depasiti teama de dentist

Daca va este teama sa mergeti la dentist, atunci nu sunteti singura persoana care se teme de acest lucru. Majoritatea oamenilor din lume nu viziteaza un cabinet stomatologic in mod regulat deoarece le este teama sau chiar au dezvoltat o fobie fata de dentist. In mod ironic, cu cat evitati mai mult un cabinet stomatologic, cu atat mai multe probleme va veti confrunta in viitor si cu atat mai multe si mai costisitoare interventii va trebui sa suportati. Acum, cu atatea inventii in domeniul medicamentelor si anestezicelor care iau durerea, aproape orice tratament se face cu o durere minima sau chiar fara durere. Exista cateva modalitati de a va invinge aceste temeri si de a beneficia de serviciile medicale de care aveti nevoie.

In primul rand trebuie sa gasiti un cabinet stomatologic potrivit. Cu alte cuvinte, trebuie sa gasiti un dentist bun. Intrebati un membru al familiei care sa va recomand pe cineva sau cautati pe internet, acordand o atentie sporita recenziilor sau, pur si simplu puteti ruga medicul dumneavoastra de familie sa va faca o recomandare. Un dentist priceput si pasionat va avea rabdare cu dumneavoastra si va cauta sa inteleaga motivele pentru care dumneavoastra va este teama. Faceti o programare la un cabinet stomatologic doar pentru o problema de consultanta. Nu va fie frica si nu trebuie sa va simtiti stingheriti daca aceasta vizita dureaza mai mult timp si vorbiti liber despre experientele dumnevoastra anterioare. Dentistul va lua toate aceste aspecte in serios.

In continuare este bine sa discutati despre controlul durerii. Daca sunteti informati asupra a ceea ce va asteapta, atunci acest lucru va va ajuta sa fiti mai relaxati. Descoperiti care sunt metodele de reducere a durerii folosite la un cabinet stomatologic si cum functioneaza acestea. De exemplu exista anestezice puternice care fac ca procedura de curatare a dintilor sa treaca fara durere. Exista si anumite substante care va fac sa va relaxati inainte de aplicarea procedurilor nu este nevoie de administrare de injectii pentru a face anestezie.

Intotdeauna, atunci cand planuiti sa mergeti la un cabinet stomatologic, alegeti o ora care sa fie mai putin stresanta si trebuie ales un moment al zilei in care sa nu fiti stresat. Spre exemplu, puteti face o programare intr-o zi de duminica sau dimineata. Important este sa fiti cat mai relaxati si sa puteti sa va invingeti teama de dentist fara a avea si alte presiuni din exterior care sa va perturbe.

O ultima tehnica pe care o folositi atunci cand mergeti la un cabinet stomatologic bucuresti este sa incercati sa va distrageti atentia de la frica de dentist. Spre exemplu, daca va este teama de zgomotul de freza care se aude din interiorul unui cabinet stomatologic, atunci puteti sa ascultati muzica la casti sau sa priviti la televizor pana cand va vine randul.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente