Invata sa fii recunoscator chiar si atunci cand nu simti asta

Vrei sa fii recunoscator pentru ceea ce ai, dar daca te confrunti direct cu realitatea, nu prea simti sa faci asta, sincer? Pentru o multime de oameni, recunoasterea adevarului aduce cu ea o rusine imediata: rusinea de a sti ca intr-o lume in care atat de multi oameni nu au adapost sau sufera de foame, sunt raniti sau abandonati, abuzati sau au de-a face cu o boala grava ori se confrunta cu moartea unei persoane dragi, simti ca a fi recunoscator pentru tot ceea ce tu ai este foarte, foarte rau.
Deci, sa incercam sa te aducem pe drumul care trebuie. Spune bine, da-ti parul sau capul pe spate si indreapta umerii. Acum permite-ti sa te concentrezi pe recunostinta. Acesta e scopul tau.
Gandeste-te la zece lucruri de improving self esteem pentru care merita sa fii recunoscator si apoi respira adanc. Este inca acolo, acel simtamant subtil si respectarea unui grad scazut de dezamagire sau tristete care te deconecteaza de la tine sau de la lume.

Acesta poate fi ultimul scenari in care vei pierde. Daca te vei impinge sa te simti recunoscator atunci cand la nivelul de baza stii ca nu se intampla asta, te vei simti ca un farsor. In orice caz, daca nu esti recunoscator, atunci putem trage concluzia ca esti nerecunoscator. Iar asta nu e deloc bine.
Exerseaza ceea ce vrei sa fii
Recunostinta, ca si curaj, este o practica. Daca te simti rusinat ca nu esti mai recunoscator, atunci respira adanc si invata. Primul pas pentru a deveni este practica, iar asta chiar ca poti face. Persoanele care practica anumite lucruri nu ar trebui sa aiba probleme in a si le insusi. Observa cat de simplu este sa reincadrezi constant si in mod automat o practica ajung sa o faca cu usurinta. Iata de unde ai putea sa incepi cu practicarea recunostintei:
Examinarea dezamagirilor
Aceasta este o abordare extrem de neortodoxa pentru a gasi drumul spre recunostinta, desigur. De obicei, practicarea recunostintei se concentreaza asupra gandirii pozitive si a lucrurilor bune din viata ta, presupunand ca ai inceput sa le legi impreuna ca o serie de zale dintr-un lant, iar de aici pana cand inima ta va deveni rugul aprins de recunostinta este doar o chestiune de timp.
Bine,poate e putin exagerat, insa cu siguranta merita incercat. Dar daca asa te simti in timp ce iti reciti poezia de fericire sau bucurie, in incercarea de a ajunge la acel sentiment suprem de recunostinta si implinire, atunci este bine sa-ti examinezi totusi dezamagirile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *