Cum sa ne intretinem anvelopele agricole

In acest articol vom incerca sa va oferim cateva sfaturi pretioase care sa prelungeasca durata de viata a anvelopelor agricole, cum sa le intretinem si sa le ingrijim, sfaturi care pot sa se reflecte si in durata de viata a vehiculului agricol pe care il folositi.

Asadar, inainte de orice cursa, indiferent in special cele care stiti ca dureaza foarte mult timp, precum si o data la cel putin 4 saptamani, este recomandat sa verificati presiunea anvelopelor agricole, precum si pe cea a rotii de rezerva, daca vehiculul dumneavoastra este prevazut cu una, bineinteles.

Verificarea trebuie sa fie realizata doar atunci cand anvelopele agricole sunt reci, ceea ce inseamna ca poti sa parcurgi  o distanta mica de unul sau doi kilometri, insa cu o viteza redusa. In cazul in care va aflati in situatia in care nu puteti sa va deplasati aceasta distanta minora, si va gasiti nevoiti sa parcurgeti mult mai multi kilometri nu trebuie sa va ingrijorati, intrucat puteti sa mergeti si mai mult, insa cu conditia sa va verificati sub-presiunea fiecarei anvelope agricole. In final, dupa ce ati ajuns si la service-ul cel mai apropiat este recomandat sa notati din nou presiunile pentru fiecare dintre anvelopele agricole, si doar in cazul in care observati o crestere in ceea ce priveste presiunea, puteti sa o ajustati pana cand ea ajunge la valorea optima, valoare pe care o puteti localiza in cartea tehnica a vehiculului agricol.

Daca utilizati excesiv anvelopele agricole ele pot ajunge sa aiba redusa sau chiar tocita adancimea profilului a benzii de rulare, reducere in dimensiuni care daca are loc pana la 2 milimetri sau 4 inseamna ca anvelopele dumneavoastra s-au uzat si este mult mai sigur sa le schimbati. In plus, daca nu sunteti siguri de aceasta distanta, nu va agitati intrucat mai puteti sa verificati gradul de uzura al anvelopelor agricole, intrucat in momentul in care au fost fabricate acestea au fost prevazute cu anumiti indicatori de uzura care se gasesc sub forma unei benzi inguste dintr-un cauciuc neted, benzi pe care le puteti identifica doar in cazul in care anvelopele agricole sunt uzate peste masura.

In cazul in care anvelopele agricole ale vehiculului dumneavoastra au semne de uzura neuniforma, cel mai probabil presiunea de umflare a acestora nu a fost corespunzatoare, ori suspensiile nu au fost luate in considerare, lucru care se reflecta in durata de viata a anvelopelor agricole. Cea mai viabila solutie in acest caz este sa mergeti cat mai rapid la un service de anvelope, intrucat problema uzurii neuniforme poate sa fie realizata de cele mai multe ori pe loc, adica ceea ce se traduce in faptul ca nu mai trebuie sa irositi bani pe alte anvelope mai noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *