Cumpararea si inlocuirea farurilor xenon

Farurile xenon sunt instalatii electrice de inalta intensitate ce incorporeaza un bec ce creeaza lumina in baza xenonului. Gazul din interiorul beculul va stabili intr-o masura mai mica sau mai mare temperatura si culoarea becului, in functie de tehnologia producatorului. Multe modele de autoturisme noi dispun de sisteme de iluminare HID ca echipament standard si sunt o alternativa mai buna pentru lampile standard cu halogen. Desi este adevarat ca becurile cu xenon au o durata de viata mai lunga decat lampile cu halogen conventionale, variatiile in calitatea fiecarei parti sau instalarea defectuoasa ar putea cauza esecul unui bec cu xenon.

Cumpararea unui bec cu xenon

Inainte de a pleca in cautarea unui nou bec de far xenon, verifica garantia vehiculului pentru o acoperire adecvata a partii deteriorate sau defecte. Kiturile de conversie xenon ofera, de asemenea, o garantie limitata la produsele HID si ar trebui consultate in cazul in care becul xenon este in perioada de garantie. Determinati spectrul de culoare al becului vechi atunci cand il cumparati pe cel nou. Acest lucru ar fi, de asemenea, un moment oportun pentru a face un upgrade la un bec de culoare diferita, pentru ca este mai bine sa inlocuiti doua becuri in acelasi timp. Verificati intregul sistem pentru cabluri si polaritate prin  proceduri adecvate, inainte de a instala noile becuri. Amintiti-va sa comandati acelasi tip de bec ca becul xenon existent.

Atunci cand decideti sa treceti la un bec de culoare diferita, luati in considerare diferitele legi in vigoare si verificati daca si uloarea becului este in conformitate cu normele si reglementarile de siguranta din codul rutier. Mediul in care conduceti ar trebui sa fie, de asemenea, luat in considerare, fiindca o nuanta galbuie da rezultate mai bune in conditii de ceata si ploaie. Becurile albe si albastre sunt cele mai bune pentru conditii off-road, dar sunt adecvate si pentru a le utiliza in mod normal de conducere, de asemenea.

Schimbarea becului xenon

Manuiti intotdeauna becurile cu grija si nu atingeti partea de sticla cu mainile goale, pentru ca amprentele ar putea duce la explozia sticlei atunci cand este incalzita sau ar putea cauza condensarea inestetica din faruri. In cazul petelor de ulei, suprafata de sticla a becului se curata cu alcool.
Schimbarea unui bec cu xenon este o procedura simpla, dar atunci cand sunteti in dubii, consultati un prieten care are cunostinte de mecanica sau un expert, pentru siguranta unei instalari corecte. Nu uitati sa fixati faza dupa schimbarea becului xenon, deoarece diferente usoare pot interveni in timpul procesului de instalare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *