Adaugarea de ulei de motor masinii

Utilizeaza joja prima data. Daca ati verificat uleiul si ati constatat ca nivelul este scazut, ar trebui sa adaugati un litru. Uleiul de motor este vandut in litri, asa ca daca iti trebuie ia cat ai nevoie intr-o sticla de plastic.

Exista diferite tipuri de lubrifianti, numiti “greutati”, deci verificati manualul proprietarului masinii pentru a vedea ceea ce se recomanda. Daca nu puteti gasi manualul sau esti in graba, puteti adauga intotdeauna un litru de 10W – 30 sau 40 in conditii de siguranta. Acestea sunt etichetate chiar pe produs. Daca esti foarte ingrijorat privind eventualele pete, cumpara o palnie, de asemenea, nu e obligatoriu. Cu capota masinii sprijinita in conditii de siguranta, cauta un capac cu filet mare chiar in mijlocul motorului. Va avea o imagine a ceea ce arata ca o stropitoare pe el, iar unii ii spun chiar OIL. Din nou, puteti consulta manualul de utilizare de pe acesta.

Desurubati capacul si a puneti-l intr-un loc sigur, dar undeva unde nu exista riscul sa-l uitati. Crede-ma, a lasa capacul desfacut poate fi murdar si chiar periculos. Motorul meu a luat foc intr-un moment in care am uitat sa pun capacul la loc. Am fugit ca un nebun pe autostarda pana cand cineva mi-a dat o sticla de doi litri de Sprite. Nu mi-ar place ca nimeni altcineva sa mai treaca prin asta. Daca se poate, pune capacul peste gaura din dispozitivul de blocare al capotei, astfel incat sa nu se poata inchide capota, fara a pune capacul la loc.

Deci, cu capacul sco, incet si cu atentie se toarna litrul dvs de ulei la motor. Nu va faceti griji daca varsati un pic, nu va face daune, dar s-ar putea sa iasa ceva fum si miros atunci cand veti porni masina. Mie personal imi place sa sterg orice scurgeri pentru a pastra mirosul fresh si proaspat in interiorul masinii. Puneti la loc dopul la orificiul de umplere al uleiului si ati terminat. Tocmai ai redus uzura in interiorul motorului pentru ceva timp.

Verificarea nivelului de ulei al masinii tale este lucrul cel mai important care il puteti face pentru a prelungi durata de viata a motorului masinii dumneavoastra. Pentru a afla timpul necesar pentru a face o schimbare puteti utiliza o joja. Petrolul este sangele vietii masinii tale. Fara el, nu poti face nici trei km. Urmati pasii rapizi de mai sus si veti avea o cerinta verificata de pe lista de intretinere periodica a masinii. Dar, in primul rand, asigurati-va ca ati parcat masina pe o suprafata plana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *