Ce trebuie sa stii despre anvelopele de iarna

Iarna se apropie, si odata cu schimbarea anotimpurilor ne intoarcem gandul la anvelopele de iarna sau cel putin unii asta fac. Cei mai multi soferi nu cred ca stiu prea multe despre anvelopele de iarna sau nu stiu suficient cat sa se gandeasca serios la ele. Cred ca acesta este un motiv major pentru care care doar o mica parte dintre soferi vor  folosi vreodata anvelopele de iarna. Problemele sunt numeroase si destul de complexe: ai nevoie de anvelope de iarna sau cele all seasons isi vor face treaba, in cazul in care optez pentru pneuri de iarna, am nevoie si de un set suplimentar de jante si daca da ce dimensiune ar trebui sa fie acestea? Sa fie otel sau aliaj? Fara o baza serioasa de cunostinte, destule din aceste intrebari pot fi descurajatoare, uneori cu consecinte costisitoare pentru a obtine un raspuns gresit.

Nu te teme. Am incercat sa adunam aici, la un loc, toate informatiile cele mai importante pe care trebuie sa le aveti pentru a lua decizii si a invata cum sa alegi anvelopele de iarna.
Am incercat sa pastram totusi informatia scurta si informativa, in timp ce te poti conecta la articole cu mai multe discutii aprofundate ale problemelor specifice.

Anvelope de zapada sau all – seasons? Multi utilizatori de anvelope va vor spune ca anvelopele all – season sunt inutile. Acest lucru nu este in intregime adevarat, doar ca 95 la suta dintre pneurile numite all – season sunt intr-adevar facute pentru vreme rece, ploioasa si sunt inutile pe gheata sau zapada. Acestea insa pot fi utile in special in zonele in care iernile sunt foarte usoare, dar foarte putine anvelope all – season sunt absolut nepotrivite pentru vremea de iarna adevarata. Cele care functioneaza bine in timpul iernii sunt acum in general numite “all-weather”, in scopul de a le deosebi de pneurile mai putin capabile. Chiar si anvelopele de zi cu zi au capatat unele performante in a functiona pe zapada sau gheata, cu scopul de a rula bine pe tot parcursul anului.

Amestecarea si potrivirea anvelopelor:

O intrebare mi se adreseaza foarte des: nu se poate pune doar doua anvelope de iarna pe o axa si sa pastrez anvelopele de vara sau doua all – season pe cealalta axa?
Exista trei considerente majore pe care sa le ai in minte atunci cand intentionezi sa pui  doar doua anvelope de iarna pe masina ta:
1) Nu fa asta.
2) Nu, chiar nu fa asta.
3) Pentru numele lui Dumnezeu, nu fa asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *